Αρχική / Πολιτισμός / City life / Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη Ελλάδος
Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη Ελλάδος thumbnail

Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη Ελλάδος

H Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογραφίας της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, παρουσιάζει την Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου 2014 από την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Διεύθυνσης Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων του ΥΠΠΟΑ, της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Κίνας, και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.


Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της οικοδόμησης μιας στενότερης πολιτιστικής συνεργασίας με την Κινεζική πρεσβεία και τους αντίστοιχους πολιτιστικούς φορείς της Κίνας. Αποτελεί την αφετηρία για την διεύρυνση των διακρατικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας σε επίπεδο πολιτισμού, καθώς και για την διαμόρφωση συνεργασιών στο πεδίο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της συντήρησης της κινηματογραφικής κληρονομίας.Για τις ανάγκες εδραίωσης αυτής της πολιτιστικής συνεργασίας, μεγάλη Κινεζική αντιπροσωπεία δεκατριών (13) ατόμων έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να συνάψει σχέσεις με εκπροσώπους από το χώρο του πολιτισμού και του κινηματογράφου. Λόγω της επισημότητας της εκδήλωσης, στην τελετή έναρξης την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου θα παρευρεθούν ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Τζόου Σιαολί, καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο του πολιτισμού των δύο χωρών, επαγγελματίες του κινηματογράφου και μέλη του διπλωματικού σώματος. Οι ταινίες της εκδήλωσης Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθούν οκτώ ταινίες της τελευταίας τριετίας σκηνοθετημένες από διάσημους Κινέζους δημιουργούς, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών δίνοντας την σύνθετη εικόνα του κινεζικού κινηματογράφου στις μέρες μας. Οι περισσότερες έχουν κάνει λαμπρή πορεία σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, ενώ κάποιες έχουν τιμηθεί και με σημαντικά βραβεία.


Ταινία έναρξης της εκδήλωσης είναι το Love Story στο Πεκίνο του Τσεν Σιτσένγκ (2014, 121΄), όπου παρακολουθούμε τις ιστορίες πέντε ζευγαριών από διαφορετικές γενιές και σε διαφορετικές φάσεις της ζωής τους. Μέρος των γυρισμάτων της ταινίας έχουν γίνει στη Σαντορίνη. Έκανε πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ της Σαγκάης, ενώ προβλήθηκε και στο Far East Film Festival στην Ιταλία το 2014.Επίσης, θα προβληθούν: The Grandmaster του Γουόν Καρ Γάι (2013, 130΄) Τα συνεταιράκια του Πίτερ Τσαν (2013, 113΄) Αστυνομικό Ημερολόγιο της Νινγκ Γινγκ (2013, 110΄) Πες Ναι του Λέστε Τσεν (2013, 104΄) Chinese Zodiac του Τζάκι Τσαν (2012, 103΄) Full Circle του Ζανγκ Γιανγκ (2012, 105΄) Το χτύπημα του δράκου του Τσούι Χαρκ (2011, 120΄) Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισόδου για κάθε προβολή 4€.


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X