Αρχική / Το μπάτζετ του Αρη !!!

Το μπάτζετ του Αρη !!!

Για τη Γ΄ Εθνική είναι και με διαφορά το μεγαλύτερο μπάτζετ στην κατηγορία. Θα ήταν μάλιστα αρκετά μεγαλύτερο αν τελικά προστίθεντο στο ρόστερ ο Σιαλμάς των 80.000 ευρώ καθώς και οι Βάλλας, Σφιακιανάκης και Φραγκουλάκης που εντέλει δεν αποκτήθηκαν. Ο ΑΡΗΣ που έπαθε και πλήρωσε ακριβά την αλόγιστη σπατάλη των προηγούμενων χρόνων με τα υπέρογκα και σε αρκετές περιπτώσεις δυσανάλογα με την αξία και την προσφορά συμβόλαια, κάνοντας την αγωνιστική του επανεκκίνησή στην Γ΄ Εθνική, προχωρά παράλληλα και σε μια διαφορετική οικονομική πολιτική. Πιο σφικτή, πιο λογική με συμβόλαια που δεν ξεπερνά κανένα τις 60.000 ευρώ. Υπεύθυνος για αυτό σχεδόν εξ ολοκλήρου ο Δημήτρης Καλαιτζίδης, βάσει του ρόλου του μάνατζερ που του έχει ανατεθεί συμπληρωματικά, που έχει φροντίσει να κρατήσει χαμηλά τα νούμερα και ως φυσικό επακόλουθο το μπάτζετ.

Μετά την ολοκλήρωση των μεταγραφών και έχοντας πλέον 24 παίκτες στο ρόστερ του, μπορούμε πλέον με σαφήνεια να υπολογίζουμε που… κάθισε η μπίλια. Υπολογίζοντας λοιπόν τις αμοιβές μόνο των 24 ποδοσφαιριστών, το μπάτζετ της Γ΄ Εθνικής για τον ΑΡΗ είναι μόλις πάνω από 500.000 ευρώ. Αντε με τις προσθήκες που θα γίνουν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο να ξεπεράσει τα 600.000 -650.000 ευρώ. Άρα ο αρχικός στόχος να μείνει χαμηλά ο πήχης επιτεύχθηκε. Το ζήτημα είναι να επιτευχθεί και η άνοδος στη Football League που είναι και το ζητούμενο. Για να έχουμε μια πλήρη εικόνα των εξόδων που θα χρειαστεί φυσικά να γίνουν θα πρέπει να δούμε που θα καταλήξει το τηλεοπτικό συμβόλαιο καθώς και οι εισπράξεις από τα εισιτήρια διαρκείας. Αν δηλαδή, χωρίς να υπολογίζονται τα μεμονωμένα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων, θα καλυφθεί το μπάτζετ από τις δυο βασικές πηγές εσόδων. 

Ξένοι οι πιο… αλμυροί
Συμβαίνει πάντα και σε όλες τις κατηγορίες οι ξένοι ποδοσφαιριστές να είναι αυτοί που παίρνουν και τα περισσότερα χρήματα. Κάτι ανάλογο ισχύει και στον Αρη αφού Σανιά, Πόι, Φερνάντες και Νλουντούλου είναι οι πιο παχυλά αμειβόμενοι. Όχι φυσικά ότι κι αυτοί παίρνουν τίποτα τρελά λεφτά. Ο Σανιά για παράδειγμα που είναι το πιο μεγάλο συμβόλαιο φθάνει τις 60.000 ευρώ. Γύρω στις 50.000 ευρώ είναι η αμοιβή του Φερνάντες, ο Πόι όπως ήδη γνωρίζουμε συμφώνησε να πάρει 40.000 ευρώ ενώ ο Νλουντούλου έχει ακόμη λιγότερα (30.000 ευρώ).

Οι παλιοί
Για τους παίκτες που έμειναν από την προηγούμενη χρονιά στην ομάδα ίσχυσαν διαφορετικά μέτρα και σταθμά αφού σε αυτούς έπρεπε να συνυπολογιστούν και οι περσινές οφειλές που υπήρχαν. Αν όχι όλες τουλάχιστον σε ένα βαθμό. Ετσι για παράδειγμα ο Γιαννίτσης έφθασε να παίρνει φέτος 49.000 ευρώ ενώ 36.000 ευρώ είναι οι αποδοχές του Νίκου Ψυχογιού αφού στις φετινές απολαβές του, προστέθηκαν και κάποια από τα περσινά ως μπόνους που ακολούθησαν την ομάδα στις χαμηλότερες κατηγορίες. Από τους… υψηλά αμειβόμενους είναι και ο Δημήτρης Σουνάς του οποίου το ποσό ανέρχεται στα 35.000 ευρώ.


Στο ίδιο… καζάνι
Σε όλους τους υπόλοιπους έλληνες της ομάδας ίσχυσαν πάνω-κάτω τα ίδια κριτήρια. Τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή μισθός άντε σε κάποιους και το ενοίκιο. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν παίκτες όπως Μπαϊμάκης, Προβατίδης, Λιόλιος, Λιόνης, Καπνίδης, Γκίνο, Παπαδόπουλος, Γκόλιας και Ατματσίδης και Ρένια οι αμοιβές των οποίων κυμαίνονται από 14.000 ως 20.000 ευρώ. Υπάρχει τέλος και η κατηγορία των πιτσιρικάδων του ρόστερ (Χιντασέλι, Μαζουζουξής, Ντούγκα και Κογκνού) των οποίων η συνολική αμοιβή δεν ξεπερνάει τις 10.000 ευρώ.

Το τεχνικό τιμ
Αν βέβαια στο μπάτζετ προστεθεί και η αμοιβή του τεχνικού τιμ τότε το ποσό ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ αφού Καλαιτζίδης, Κυκερίδης και Λιάπης που είναι οι δυο στενοί συνεργάτες του προπονητή και αποκλειστικά δικές του επιλογές αμείβονται συνολικά με κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ και οι τρεις μαζί με τον έλληνα τεχνικό να έχει την μερίδα του λέοντος με ετήσιες αποδοχές 72.000 ευρώ.


 allaboutaris

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X