Αρχική / Πολιτισμός / City life / Έκθεση – Το βιομηχανικό design πάει στη Στέγη!
Έκθεση - Το βιομηχανικό design πάει στη Στέγη! thumbnail

Έκθεση – Το βιομηχανικό design πάει στη Στέγη!

Η καρέκλα στην οποία καθόμαστε, ο υπολογιστής στον οποίο εργαζόμαστε, το φωτιστικό χάρη στο οποίο διαβάζουμε, το πόμολο της πόρτας που μόλις ανοίξαμε, τα αντικείμενα που βρίσκονται τριγύρω μας αποτελούν έργα μιας διαδικασίας που ονομάζεται βιομηχανικός σχεδιασμός, ή/και σχεδιασμός προϊόντων.


Είναι ένας τομέας απαραίτητος για την ύπαρξη κάθε βιομηχανίας, ο οποίος στη χώρα μας, δεν έχει αναπτυχθεί στον βαθμό που θα έπρεπε. Δεν παύει όμως να είναι ένας χώρος συναρπαστικός, χρήσιμος και ανεξάντλητος. Ακόμη κι αν στη χώρα μας δεν δίνονται οι ευκαιρίες για την ανάπτυξή του, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη ικανών ανθρώπων να τον υπηρετήσουν. Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί τη σημαντικότερη διοργάνωση, που επιτρέπει στους ανθρώπους αυτούς να συναντηθούν, να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν με το ευρύτερο κοινό.

Ένας χώρος ανεξερεύνητος στην εγχώρια παραγωγή μπαίνει στο προσκήνιο μέσα από μια ημερίδα.


Μπορεί ο βιομηχανικός σχεδιασμός συχνά να μην θαυμάζεται και να μην θαμπώνει τόσο τον κόσμο, όσο άλλες μορφές ή εκφράσεις του design, ωστόσο αυτό δεν μειώνει την αξία του. Ο βιομηχανικός σχεδιασμός μπορεί να είναι ένας χώρος λίγο άγνωστος ή και λιγότερο αναπτυγμένος στην εγχώρια παραγωγή, όμως αξίζει της προσοχής μας. Κατ’ αρχήν γιατί ο βιομηχανικός σχεδιασμός βρίσκεται παντού γύρω μας – η καρέκλα στην οποία καθόμαστε, ο υπολογιστής στον οποίο εργαζόμαστε, το φωτιστικό χάρη στο οποίο διαβάζουμε, το πόμολο της πόρτας που μόλις ανοίξαμε, τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω μας- όλα αποτελούν έργα μιας διαδικασίας που ονομάζεται βιομηχανικός σχεδιασμός, ή/και σχεδιασμός προϊόντων. Μία ημερίδα λοιπόν στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών στήνει μία σημαντική συνάντηση όπου θα μπορέσουν δημιουργικοί άνθρωποι του χώρου αυτού να συναντηθούν, να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν με το ευρύτερο κοινό, και να μας συστήσουν έναν δημιουργικό χώρο άγνωστο, συναρπαστικό, χρήσιμο και ανεξάντλητο.


Φιλοδοξία της ημερίδας είναι να δώσει βήμα στους σχεδιαστές να εκθέσουν ιδέες και προβληματισμούς, αλλά και στο κοινό να γνωρίσει τη μεθοδολογία της εργασίας τους, αλλά και το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
21 Οκτωβρίου 2014
ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ – ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, Ευρυδάμαντος και Γαλαξία 2, Νέος Κόσμος
Τηλ.: 210-9249090
Εισιτήρια: 15€ προπώληση – 10€ μειωμένο – 20€ τελευταία εβδομάδα.


 


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X