Αρχική / Πολιτισμός / City life / Όλο το έργο του Τάση Χριστογιαννόπουλου σε μία παράσταση
Όλο το έργο του Τάση Χριστογιαννόπουλου σε μία παράσταση  thumbnail

Όλο το έργο του Τάση Χριστογιαννόπουλου σε μία παράσταση

Το «Εκεί που δεν ταξίδεψα ποτέ» μάς αποκαλύπτει τη διαφορετική πλευρά ενός γνωστού καλλιτέχνη.


Ο συνθέτης και τραγουδιστής Τάσης Χριστογιαννόπουλος αφήνεται στους στίχους του Ε. Ε. Κάμμινγκς. Μια διαφορετική δραματουργική προσέγγιση. Με αφορμή τον έμμετρο λόγο ενός αντισυμβατικού ποιητή. Του γνέφει λέγοντας: «Όλα είναι πιθανά Εκεί που δεν ταξίδεψα ποτέ». Συνοδοιπόροι σ' αυτό το ταξίδι, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κύκλου Μουσικό Θέατρο στο Μέγαρο, θα είναι οι ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές Μάρθα Τομπουλίδου, Γιάννης Μήτσος, Κατερίνα Σκιαδά, Κορνήλιος Σελαμσής, Μάριος Δαπέργολας και Μενέλαος Μωραΐτης. Τη μουσική για την παράσταση Εκεί που δεν ταξίδεψα ποτέ υπογράφει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (ενορχήστρωση: Κορνήλιος Σελαμσής), ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Χριστογιαννόπουλο για την απόδοση στα ελληνικά των ποιημάτων του Έντβαλντ Έστλιν Κάμμινγκς. Σκηνοθετεί ο Αργύρης Ξάφης. Η επιμέλεια κίνησης και οι χορογραφίες είναι της Σταυρούλας Σιάμου. Σκηνικές και εικαστικές παρεμβάσεις θα γίνουν από τους Ανδρέα Ψαράκο και Νατάσα Γκάνα, που έχουν αναλάβει επίσης την επιμέλεια των κοστουμιών. Οι φωτισμοί είναι του Αλέκου Αναστασίου. Βοηθός σκηνοθέτη η Αντωνία Καστρινάκη.

Βαρύτονος με καριέρα διεθνή, αλλά και συνθέτης ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος έρχεται στην Ελλάδα για να μας γνωρίσει και το συνθετικό έργο του. Ο καλλιτέχνης «αφήνεται στους στίχους του Ε. Ε. Κάμμινγκς και προ(σ)καλεί το κοινό σε μιαν αναπάντεχα ονειρική διαδρομή. Μια ανατρεπτική δραματουργική προσέγγιση. Με αφορμή τον έμμετρο λόγο ενός αντισυμβατικού ποιητή. Του γνέφει λέγοντας: “Όλα είναι πιθανά Εκεί που δεν ταξίδεψα ποτέ”. Ένας λόγος έμπνευσης για έναν δημιουργό της μουσικής και της σκηνής που επιμένει να αυτοαναιρείται». Πρόκειται για μουσικοθεατρική παράσταση «Εκεί που δεν ταξίδεψα ποτέ» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κύκλου Μουσικό Θέατρο στο Μέγαρο με τη συμμετοχή των ηθοποιών, μουσικών και χορευτών Μάρθας Τομπουλίδου, Γιάννη Μήτσου, Κατερίνας Σκιαδά, Κορνήλιου Σελαμσή, Μάριου Δαπέργολα και Μενέλαου Μωραΐτη. Τη σύνθεση των τραγουδιών υπογράφει, βεβαίως, ο Χριστογιαννόπουλος, ενώ την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Κορνήλιος Σελαμσής. Σκηνοθετεί ο Αργύρης Ξάφης. Η επιμέλεια κίνησης και οι χορογραφίες είναι της Σταυρούλας Σιάμου.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
03 Νοεμβρίου 2014
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Και 4 Νοεμβρίου. Αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα. Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: 30 € (Ζώνη Β΄) και 19 € (Ζώνη Α΄), Ειδικές τιμές: 7 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 12 € (Πολύτεκνοι, 65+).


 


lifo/tospirto

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X