Αρχική / Πολιτισμός / City life / Το έργο του Μιχάλη Κατζουράκη στο Μουσείο Μπενάκη
Το έργο του Μιχάλη Κατζουράκη στο Μουσείο Μπενάκη thumbnail

Το έργο του Μιχάλη Κατζουράκη στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση Μιχάλης Κατζουράκης – Παραλλαγές 1954 – 2014, μία αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Μιχάλη Κατζουράκη.


Το ίχνος που αφήνει ο άνθρωπος στο αστικό τοπίο απασχολεί τον Μιχάλη Κατζουράκη τα τελευταία εξήντα χρόνια. Η έκθεση Παραλλαγές παρουσιάζει το πολύπλευρο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη αναδεικνύοντας τη στενή του σχέση με τη φωτογραφία. Σε αντίθεση με τις περισσότερες αναδρομικές που ακολουθούν μια αυστηρή χρονολογική σειρά, η έκθεση χωρίζεται σε θεματικές ενότητες που επικεντρώνονται στις αφορμές για τη δημιουργία ζωγραφικών και γλυπτικών έργων. Το θέμα της κάθε ενότητας παρουσιάζεται με τις παραλλαγές του, αποκαλύπτοντας έτσι τη διαδικασία κατασκευής και τονίζοντας τη σημασία της.


Στις Παραλλαγές το αρχείο του καλλιτέχνη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο: αποτελεί τον τόπο μέσα από τον οποίο προκύπτουν οι αφηγήσεις στον χώρο του μουσείου και παράλληλα φανερώνει τον τρόπο που το ίδιο το έργο μετασχηματίζει τον χώρο της πόλης.


Επιμέλεια: Χριστόφορος Μαρίνος, Μιχάλης Κατζουράκης
Διοργάνωση: Μουσείο Μπενάκη


Τοποθεσία: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα


Ημερομηνία: Εγκαίνια: 28 Ιανουαρίου 2015, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 29 Ιανουαρίου – 5 Απριλίου 2015

Τιμές εισιτηρίων: 6 και 3 ευρώ


Πληροφορίες: www.benaki.gr


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X