Αρχική / Πολιτισμός / City life / Μια βραδιά για το πάθος στο Θέατρο Τέχνης
Μια βραδιά για το πάθος στο Θέατρο Τέχνης thumbnail

Μια βραδιά για το πάθος στο Θέατρο Τέχνης

Μια βραδιά για το ερωτικό πάθος, αφιερωμένη στο Κλασικό Γαλλικό Θέατρο, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας


 Α’ μέρος:


Ο Κάρολος Κουν και το Γαλλικό Θέατρο


Παρουσίαση: Δηώ Καγγελάρη


 Β’ μέρος:


Αποσπάσματα, σε μορφή αναλογίου, από κορυφαία κλασικά γαλλικά θεατρικά έργα με κύριο άξονα το ερωτικό πάθος. Διαβάζουν (αλφαβητικά): Κάτια Γέρου, Χρήστος Λούλης, Μάνια Παπαδημητρίου, Ρένη Πιττακή, Αιμίλιος Χειλάκης και από τη Γαλλία η προσκεκλημένη Marie – Armelle Deguy. Ενδιάμεσα, παρουσιάζονται επί σκηνής, σπουδαία έργα της γαλλικής δραματουργίας από τους μαθητές και απόφοιτους της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθετική επιμέλεια Θεοδώρας Καπράλου.


 


Στις 16 Φεβρουαρίου το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζουν το "Πάθος / Pathos", στη σκηνή του Υπογείου. Μια βραδιά αφιερωμένη στο ερωτικό πάθος με κλασικά έργα της γαλλικής δραματουργίας, που αποτελείται από δύο μέρη.


Στο πρώτο μέρος, η θεατρολόγος Δηώ Καγγελάρη παρουσιάζει τη σχέση του Κάρολου Κουν με το Γαλλικό Θέατρο.


Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα το δεύτερο μέρος, όπου σε μορφή αναλογίου θα διαβάσουν αποσπάσματα από κορυφαία κλασικά γαλλικά θεατρικά έργα με κύριο άξονα το ερωτικό πάθος οι Κάτια Γέρου, Χρήστος Λούλης, Μάνια Παπαδημητρίου, Ρένη Πιττακή, Αιμίλιος Χειλάκης και  η προσκεκλημένη του Θεάτρου Τέχνης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, γαλλίδα ηθοποιός Marie-Armelle Deguy.


Ενδιάμεσα, παρουσιάζονται επί σκηνής, από τους μαθητές και απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης σπουδαία έργα της γαλλικής δραματουργίας σε σκηνοθετική επιμέλεια της Θεοδώρας Καπράλου, επιλογή κειμένων της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου και ζωντανή μουσική του Κωνσταντίνου Ευστρατίου.


Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Γιάννης Δαμάλας, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Δομνίκη Μητροπούλου, Ιωάννα Μπιτούνη, Κωνσταντίνος Σιλβέστρος και Μαρία Τζάνη.


 


Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015


Ώρα Έναρξης 19.30


Γενική Είσοδος 6 €


 


Θέατρο Τέχνης Καρολου Κουν


Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα (χάρτης)


τηλέφωνο ταμείου: 2103228706


προπώληση: http://www.viva.gr/

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X