Αρχική / Πολιτισμός / City life / Ευρωπαϊκή Διαστημική Έκθεση στο Σύνταγμα
Ευρωπαϊκή Διαστημική Έκθεση στο Σύνταγμα thumbnail

Ευρωπαϊκή Διαστημική Έκθεση στο Σύνταγμα

Tα οφέλη των διαστημικών εφαρμογών στην καθημερινότητα, μάς καλεί να ανακαλύψουμε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Έκθεση (European Space Expo) που άνοιξε τις πύλες τις για το κοινό το Σάββατο 28 Μαρτίου και θα δέχεται επισκέπτες έως τις 5 Απριλίου.

 

Αν θέλετε έστω και για λίγο να…χαθείτε στο διάστημα δεν έχετε παρά να μπείτε στον μεγάλο άσπρο θόλο που έχει στηθεί στην καρδιά της Πλατείας Συντάγματος. Εκεί θα μπορέσετε να δείτε, να αγγίξετε και να βιώσετε όλα όσα κάνει η Ευρώπη στο διάστημα. Ταυτόχρονα μπορείτε να ανακαλύψετε πώς αυτές οι πρωτοβουλίες βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών.

 

Ήδη από το Σαββατοκύριακο δεκάδες άνθρωποι έχουν επισκεφτεί την έκθεση που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το εσωτερικό του θόλου είναι πάντως…διαστημικό. Η οροφή του είναι έτσι διαμορφωμένη ώστε να θυμίζει πλανητάριο. Το φως είναι λιγοστό για να υπάρχει η απαραίτητη ατμόσφαιρα διαστήματος και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις διαστημικές εφαρμογές αγγίζοντας πολλές οθόνες αφής.

 

«Χάρη στην επένδυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις υπερσύγχρονες υπηρεσίες δορυφορικής πλοήγησης (προγράμμα Gallileo και EGNOS) και γεωσκόπησης (πρόγραμμα Copernicus), η ζωή των πολιτών σε ολόκληρη την Ευρώπη θα γίνει ασφαλέστερη, αποδοτικότερη και φιλικότερη προς το περιβάλλον» τονίζουν οι διοργανωτές. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν μεταξύ άλλων πώς η δορυφορική πλοήγηση βοηθά τους γεωργούς να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και να προστατεύουν το περιβάλλον, πώς το πρόγραμμα GMES- Copernicus διασφαλίζει την παροχή ουσιαστικών πληροφοριών για τις ομάδες διάσωσης στην ξηρά αλλά και να δουν εικόνες της Αθήνας από τον δορυφόρο.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επιστήμονες και ειδικοί θα κάνουν 15 λεπτες παρουσιάσεις και έπειτα θα δέχονται ερωτήσεις από το κοινό.

 

 

Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 09.00 – 20.00

Παρασκευή και Σάββατο: 10.00 – 21.00

Κυριακή: 10.00 – 20.00

Είσοδος ελεύθερη

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X