Χορός στο Θέατρο Τζένη Καρέζη - "Στα Βήματα του Μπέκετ" thumbnail

Χορός στο Θέατρο Τζένη Καρέζη – "Στα Βήματα του Μπέκετ"

Η ομάδα χορού Soyuz εμπνέεται από τρία έργα του Ιρλανδού λογοτέχνη.


Μία παράσταση διερευνά τη δραματουργία του Μπέκετ μέσα από τις συνθήκες της κίνησης και του χορού. Βασισμένη σε τρία έργα του Σάμιουελ Μπέκετ -το Λίκνισμα (Rockaby), Όχι Εγώ (Not I) και τις Ευτυχισμένες Μέρες (Happy Days)-, το τρίπτυχο αυτών των γυναικείων μονολόγων δίνει τη βάση για να γεννηθεί ένα κινητικό υλικό, όπως προκύπτει μέσα από τα συγκεκριμένα κείμενα και σύμφωνα με τη δομή και το ύφος που τα διέπει. Η κινητική αλφάβητος που δομείται, εξερευνά την αίσθηση της κανονικότητας σε συνθήκες μη κανονικές, μιας αντίφασης που ενυπάρχει ως αίσθηση τόσο στην έννοια του παραλόγου του Μπέκετ όσο και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. Η κίνηση λαμβάνει δράση, λοιπόν, τη στιγμή που όλες οι λέξεις έχουν αποτύχει. Άλλωστε όπως και ο Μπέκετ είχε παραδεχτεί «υπάρχουν στιγμές που ακόμα και οι λέξεις σε εγκαταλείπουν…». Η παράσταση σύγχρονου χορού «Ό,τι απομένει/what remains» πραγματοποιείται από την ομάδα χορού Soyuz СоюЗ (Σογιούζ) σε χορογραφία της Όλγας Σπυράκη (ομάδα χορού Soyuz) και ερμηνεία των Χρύσας Καλλιάφα, Κατερίνας Μπέλλα και Στέλλας Σπύρου.


 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


20 Μαΐου 2015
Και 21 22 και 27, 28 29 Μαΐου. Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3. Κανονικό 10 ευρώ, φοιτητικό/ανεργίας 7 ευρώ. Ώρα: 21:15.


tospirto

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X