Ένα λυρικό «Ταξίδι το χειμώνα» στο Θέατρο Τέχνης thumbnail

Ένα λυρικό «Ταξίδι το χειμώνα» στο Θέατρο Τέχνης

To «Winterreise» (D.911, op. 89) θεωρείται το απόλυτο ορόσημο του Ρομαντικού κύκλου τραγουδιών. Μια από τις τελευταίες συνθέσεις του Αυστριακού συνθέτη Franz Schubert, σε ποίηση του Γερμανού Wilhelm Müller, το «Winterreise» είναι ένα από τα πιο αινιγματικά και μελαγχολικά έργα του συνθέτη, και εν γένει, της Αυστρο-γερμανικής Ρομαντικής παράδοσης.


Έχοντας ως πυρήνα την περιπλάνηση ενός νέου που βιώνει μια πρωτοφανή ερωτική απογοήτευση, το «Winterreise» προσφέρει στον ακροατή/θεατή ένα σχεδόν θεατρικό μονόλογο περί μελαγχολίας, μοναξιάς και θανάτου. Ο μονόλογος αυτός βασίζεται στις αποσπασματικές, άκρα υποκειμενικές εντυπώσεις από χειμωνιάτικα τοπία που επί της ουσίας αντικατοπτρίζουν την ψυχική κατάσταση του περιπλανώμενου νέου.Με βάση αυτή την αφηγηματική γραμμή, το «Ταξίδι το Χειμώνα» θα επεξεργαστεί την συνθήκη της μοναξιάς, της ιδιωτικότητας και της μελαγχολίας, καθώς και της συνειδητής, σχεδόν πεισματικής, απομάκρυνσης του ανθρώπου από οποιαδήποτε κοινωνική συνθήκη.


Μετά από την παράσταση «Ρομαντισμός» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Θέμελης Γλυνάτσης επανέρχεται στην θεματολογία της περιπλάνησης και του τοπίου με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. H θεατρική εμπειρία γίνεται σχεδόν ιδιωτική, και απομακρύνεται πλήρως από οποιονδήποτε κοινωνικό ή πολιτικό σχολιασμό. Ο ταλαντούχος τενόρος της νεότερης γενιάς λυρικών τραγουδιστών Χρήστος Κεχρής συμπράττει με τον ανερχόμενο ηθοποιό Θανάση Δόβρη και τον καταξιωμένο πιανίστα Μιχάλη Παπαπέτρου σε μια παράσταση εσωτερική, φιλοσοφική και ακραία συγκινητική.


Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.Ταυτότητα παράστασης


Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης. Σκηνικά: Παντελής Μάκκας / Ελευθερία Αράπογλου / Θέμελης Γλυνάτσης. Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου. Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου. Video: Παντελής Μάκκας. Πιάνο: Μιχάλης Παπαπέτρου.


Φιγούρα 1: Χρήστος Κεχρής. Φιγούρα 2: Θανάσης Δόβρης.


Πληροφορίες: «Ταξίδι το χειμώνα» στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα. Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Τρίτη 10 Νοεμβρίου. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 10 έως 24 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Εισιτήρια: 10 ευρώ γενική είσοδος. Τηλέφωνα ταμείου: 2103222464 & 2103236732. Προπώληση: www.viva.gr.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X