Θέατρο- Προτείνουμε την Ορέστεια του Χουβαρδά!

Ορέστεια 

Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα

του Γιουτζήν Ο’Νηλ, Εθνικό Θέατρο. Σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

Λέγεται ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής χρονιάς. Ο Γιάννης Χουβαρδάς καταφέρνει με αριστουργηματικό τρόπο να μεταφέρει ένα κλασσικό έργο στο σήμερα, με μοντέρνα αλλά και ώριμη σκηνοθετική ματιά. Εξαιρετικοί ηθοποιοί και μοναδικές ερμηνείες. Ακύλας Καραζήσης, Καριοφιλιά Καραμπέτη, Χρήστος Λούλης, Θέμις Μπαζάκα, Μάγια Λυμπεροπούλου, Γιώργος Κοτανίδης, Χρήστος Στέργιογλου… Εμείς λέμε να μην το χάσουμε. Εσείς; 

Αμέσως μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, ο στρατηγός Έζρα Μάννον επιστρέφει στο σπίτι του, στη Νέα Αγγλία. Όμως στην οικία των Μάννον, με το σκοτεινό παρελθόν και την  νοσηρή σχέση με τη ζωή, υπάρχουν πολλές ανοιχτές πληγές. Η παθολογική αγάπη της γυναίκας του Έζρα, Κριστίν Μάννον, για τον γιο της Όριν, η προβληματική της συμβίωση με την κόρη της Λαβίνια, και η παρεμβολή ενός τρίτου προσώπου στη ζωή τους διευρύνουν τον κύκλο μίσους, εκδίκησης και καταστροφικού έρωτα, που ήδη εμποτίζει το παρελθόν της οικογένειας και θα ολοκληρωθεί μόνο με την τιμωρία όσων εμπλέκονται σε αυτόν.

Ο Γιουτζήν Ο’Νηλ, επεξεργάζεται τον μύθο της Ορέστειας και τον μεταγράφει σε μια σύγχρονη τριλογία, αποκαλύπτοντας τη διαβρωμένη εικόνα της αστικής τάξης που κρύβεται πίσω από ένα άψογο προσωπείο. Το οικοδόμημα που συντηρείται από τον πουριτανισμό και μια άκαμπτη ηθική στάση ζωής κλονίζεται σταδιακά και συμπαρασύρει όσους παγιδεύονται μέσα σ’ αυτό. Οι ήρωες νευρωτκοί, απελπισμένοι και εν τέλει αδικαίωτοι, καταδικάζονται στη λήθη και τη σιωπή. Το πληθωρικό αυτό υλικό της τριλογίας επεξεργάζεται και συμπυκνώνει σε ενιαία παράσταση ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Χουβαρδάς και, με τη συνεργασία ενός σημαντικού συνόλου πρωταγωνιστών, παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ου αιώνα.

Το έργο παρουσιάζεται στο  Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή) Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Κέντρο, Ομόνοια,  Για πληροφορίες καλέστε στο 210 5288170.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι παραστάσεις δε θα πραγματοποιηθούν λόγω απεργίας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. 

Σχετικά άρθρα