εικΑΣΤΙΚΑ…ποιες εκθέσεις δεν πρέπει να χάσω;

Οι διακοπές του Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τις καινούριες εκθέσεις που ξεκίνησαν αυτές τις μέρες, καθώς και αυτές που παρατάθηκαν λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού.

Γράφει η ιστορικός τέχνης, Άννα Χουλιάρα

Ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η έκθεση “Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2013” παρουσιάζει έργα έξι νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, υποψηφίων για το ομώνυμο βραβείο. Όποιος ενδιαφέρεται για την σύγχρονη τέχνη και ιδιαίτερα τις κινήσεις και τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, θα μπορέσει να δει μια σειρά από διαφορετικές προσεγγίσεις σε εγκαταστάσεις, ζωγραφική, γλυπτική και άλλα υλικά και media.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα

Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται  και η αρχαιολογική έκθεση “Πριγκίπισσες”, η οποία παρατάθηκε μέχρι τις 8 Μαίου, με εκθέματα που περιγράφουν και εξιστορούν τις ιστορίες γυναικών που έζησαν στην Μεσόγειο κατα την αρχαιότητα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, Τοσίτσα 1, Αθήνα

 

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο άλλη μια, μεγάλης αξίας αρχαιολογική έκθεση που έλαβε πριν λιγες μέρες παράταση ως τις 31 Αυγούστου. Είναι η έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών που κινείται γύρω απο το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, με εκθέματα τον μηχανισμό των Αντικυθήρων αλλά και πολλά άλλα, μικρότερα και μεγαλύτερα ευρήματα απο το ναυάγιο όπως αγάλματα, ποτήρια μέχρι και καρπούς που μετέφερε το πλοίο που ναυάγησε το 100 π.Χ. και ανακαλύφθηκε το 1900.

Λίγο πιο πέρα από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Πλατεία Κολωνακίου και συγκεκριμένα στην γκαλερί Ζουμπουλάκη, εκθέτει ο Κυριάκος Μορταράκος. Η έκθεση ονομάζεται “Παράθυρο” και αποτελείται από μια σειρά δωματίων, ιδιωτικών χώρων που απομονώνται και συνδεόνται ταυτόχρονα με το “έξω”, τον δημόσιο χώρο.

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

 Στην ίδια περιοχή του Κολωνακίου, στην γκαλερί Kalfayan, παρουσιάζεται η έκθεση “Περιμένοντας του βαρβάρους – Αναφορά στον Καβάφη” με έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπως ο Εμμ. Μπιτσάκης, ο Νάνος Βαλαωρίτης και ο David Hockney, και κοινό άξονα τον Κωνσταντίνο Καβάφη, τον κόσμο και την ποίησή του.

 

Γκαλερί Kalfayan, Χάρητος 11, Κολωνάκι

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα