3 βιβλία για το άγχος, την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού  thumbnail
Σας έχει καταβάλει το στρές ή πάσχετε από κρίσεις πανικού; Σας ταλαιπωρεί η κατάθλιψη; Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σας, εντοπίσαμε βιβλία- οδηγούς που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας και την ψυχική σας υγεία.

3 βιβλία για το άγχος, την κατάθλιψη, τις κρίσεις πανικού

Σας έχει καταβάλει το στρές ή πάσχετε από κρίσεις πανικού;Πάσχετε από κατάθλιψη; Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σας, εντοπίσαμε βιβλία- οδηγούς που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την καθημερινότητά σας και την ψυχική σας υγεία. Ο τελευταίος πανικός- Πλωμαρίτου Βασιλική 


Τι είναι πανικός; Πώς αρχίζει και αναπτύσσεται; Θεραπεύεται; Οι κρίσεις πανικού βλάπτουν έναν στους είκοσι ενήλικους καθώς κι ένα μικρό ποσοστό εφήβων και παιδιών. Συνοδεύονται από σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα όπως ζάλη ή ναυτία, έντονο φόβο, δύσπνοια και ταχυκαρδίες, ενώ είναι ικανά να ασκήσουν αρνητική επιρροή στον συναισθηματικό και κοινωνικό κόσμο του ατόμου. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, λόγω της κρίσης, τα επεισόδια έχουν αυξηθεί και στη χώρα μας. 


 Όπως σημειώνει και η ίδια η συγγραφέας για το βιβλίο: "Θα νιώσετε καλύτερα συναισθηματικά αλλά και γνωσιακά αφού θα μάθετε ορισμένες ικανότητες αυτοβοήθειας. Αν ακολουθήσετε τις τεχνικές αντιμετώπισης του βιβλίου, τότε όχι μόνο θα τα καταφέρετε, αλλά θα αρχίσετε να νιώθετε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. Θα νιώσετε ασφαλείς για το αύριο και έτοιμοι να χαρείτε και να απολαύσετε το σήμερα".


Εκδόσεις Γρηγόρη


Τιμή: 10 ευρώ Αισθανθείτε καλά- Ντέβιντ Μπέρνς


Ο ψυχολόγος Ντέιβιντ Μπέρνς με αυτό το βιβλίο σας δίνει τα κατάλληλα εφόδια για να πολεμήσετε βήμα προς βήμα την κατάθλιψη. Οι τεχνικές που συστήνει βασίζονται σε μία νέα μορφή θεραπείας, γνωστή και ως γνωστική θεραπεία. Η γνωστική θεραπεία συνιστά μια από τις πρώτες μορφές ψυχοθεραπείας, η οποία σε κλινικές ερευνητικές μελέτες αποδείχτηκε πιο αποτελεσματική απ’ ό,τι η φαρμακοθεραπεία με αντικαταθλιπτικά, όσον αφορά την αντιμετώπιση της μείζονος και της ελάσσονος κατάθλιψης. Η αποτελεσματική αυτή προσέγγιση έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν τις συναισθηματικές τους διαταραχές χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πάρουν φάρμακα. Ακόμα, όμως, και στην περίπτωση που ήδη χορηγούνται φάρμακα, οι τεχνικές αυτοβοήθειας που περιγράφονται σ’ αυτό το βιβλίο μπορούν να επισπεύσουν τη βελτίωση της κατάστασής. 


Εκδόσεις Πατάκης 


Τιμή: 15.92 ευρώΤα πρώτα βήματα για να νικήσετε το άγχος- Κέιτ Μίντελτον


Πώς λειτουργεί το άγχος στο μυαλό και το σώμα; Η ψυχολόγος Κέιτ Μίντελτον αντλώντας παραδείγματα από αληθινές ιστορίες καθώς κι από τη δική της προσωπική εμπειρία αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους το άτομο, ακολουθώντας απλές τεχνικές, μπορεί να νικήσει τους φόβους του. Το άγχος, σύμφωνα με τη συγγραφέα και ψυχολόγο, μπορεί να στερήσει ευκαιρίες και ικανοποίηση. Όμως αν κάποιος ακολουθήσει τις οδηγίες του βιβλίου, θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να ζήσει μια ήρεμη ζωή. 


Εκδόσεις Ψυχογιός


Τιμή: 5,50 ευρώ 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X