Α. Χειλάκης: Μόνος με τον Αμλετ  thumbnail

Α. Χειλάκης: Μόνος με τον Αμλετ

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση του πολυπρόσωπου θεατρικού αριστουργήματος του William Shakespeare "Άμλετ" σε διασκευή για έναν ηθοποιό. Ο Αιμίλιος Χειλάκης ερμηνεύει όλους τους χαρακτήρες της τραγωδίας, με μοναδικό όπλο το κείμενο του Άγγλου συγγραφέα, στη διαχρονική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Η παράσταση "Μόνος με τον Άμλετ" παρακολουθεί την προσπάθεια του νεαρού πρίγκηπα να διανύσει την απόσταση από την Σκέψη στην Πράξη. Συνειδητοποιώντας ότι το σύστημα αξιών στο οποίο μέχρι τώρα πίστευε και η επίπλαστη ευδαιμονία που μέχρι τώρα απολάμβανε έχουν πια πεθάνει, αναζητάει εναγωνίως έναν τρόπο να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και τα ιδανικά του σε μια κοινωνία που ιδεολογικά καταρρέει. Το θεμελιώδες ερώτημα που απασχολεί τον Άμλετ του σήμερα δεν είναι απλά το "να ζει κανείς ή να μη ζει" αλλά το "πώς να ζει". Είναι ένας σύγχρονος ήρωας, που παρατηρώντας τις κοινωνικές συνθήκες γύρω του δεν βασανίζεται μόνο από το μάταιο της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά κυρίως αναρωτιέται αν είναι προτιμότερο να ζει κανείς άπραγος ή να πεθαίνει πράττοντας. 

Συντελεστές:


Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Μανώλης Δούνιας, Αιμίλιος Χειλάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Κένι Μακλέλλαν
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική – Ηχητικός σχεδιασμός: Γιώργος Σπανός
Φωτογραφίες: Γιάννης Βασταρδής 

Διάρκεια: 110 λεπτά


Θέατρο Κιβωτός


Διεύθυνση: Πειραιώς 115


Τηλέφωνο: 210-3427426


Ωρες παραστάσεων


Παρασκευή: 21:00


Σάββατο: 18:00


Σάββατο: 21:00


Κυριακή: 20:00


Από 06 Μαϊου 2016


Τιμές εισιτηρίων


15€, 12€, 10€


Εισιτήρια διατίθενται και στα


Viva


Public


 


Πηγή: artandlife.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X