Ποιο σώμα; στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  thumbnail

Ποιο σώμα; στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το θεατρικό έργο ‘Ποιο Σώμα;’ των νέων Κυπρίων συγγραφέων Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του στη θεατρική σκηνή της Αθήνας το Μάιο του 2016, παρουσιάζεται για 9 παραστάσεις στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.


 


Κατοικώ σε ξένο σώμα


Το μόνο που ζητώ είναι να ελευθερωθώ


Σε χρειάζομαι να με κοιτάξεις


Να μ' αγαπάς


Τίποτα άλλο


Μητέρα


Αρνούμαι να πεθάνω σε ξένο σώμα


 


Η Ιωάννα ζει κυρίως κλεισμένη στο δωμάτιό της για να κρύβει εκεί τον παγιδευμένο στο σώμα της Πάρη. Καθώς ο καιρός περνά, ο Πάρης αυτονομείται όλο και περισσότερο και αγωνίζεται να έρθει στο φως, για να ζήσει τη ζωή που ονειρεύεται. Μέσα σ’ αυτή την πάλη και την απομόνωση, η μόνη βοήθεια έρχεται από την Κατερίνα, την καλύτερη φίλη της Ιωάννας, η οποία καταφέρνει να δει τον Πάρη. Κάτι τέτοιο, όμως, δε συμβαίνει με τη μητέρα της Ιωάννας που αρνείται πεισματικά να αντικρίσει τον πραγματικό εαυτό του παιδιού της.


Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που αφορά τη διαταραχή φύλου, το έργο παρουσιάζει πώς το ανθρώπινο σώμα γίνεται ξένο και φυλακίζει έναν εαυτό που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν.


Μια πάλη για την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου, τις κοινωνικές συμβάσεις αλλά και την τόλμη απέναντι στη ζωή και την αλήθεια μας.


Η σκηνοθεσία του Μενέλαου Καραντζά δημιουργεί έναν κόσμο στα όρια της πραγματικότητας, στον οποίο οι σχέσεις των ηρώων ταλαντεύονται ανάμεσα στη βία και τη σκληρότητα, στην τρυφερότητα και την αγάπη.


Το έργο γράφτηκε και ξεχώρισε στο πρόγραμμα θεατρικής συγγραφής PLAY που διοργανώνουν το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2014.


 


26, 27, 28 Σεπτεμβρίου


3, 4, 5 Οκτωβρίου


10, 11, 12 Οκτωβρίου


 


Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη στις 21.00


 


Συντελεστές


Συγγραφείς: Ελένη Κοσμά, Κορίνα Κονταξάκη


Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Μενέλαος Καραντζάς


Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Χριστίνα Μανωλάκου, Άρτεμις Σιέρρα


Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας


Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας


Επιμέλεια κίνησης: Κάτια Σαβράμη


Διδασκαλία σκηνικής πάλης: Κρις Ραντάνοφ


Βοηθοί σκηνογράφων: Ηλιάνα Χαλκιά, Κατερίνα Καραμούτζου


Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Άρτεμις Σιέρρα


Εκτέλεση παραγωγής: What If?


 


http://www.mcf.gr/el/whats_on/?ev=1984


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X