Γκαλά όπερας στη μνήμη της Μαρία Κάλλας (30/09) thumbnail

Γκαλά όπερας στη μνήμη της Μαρία Κάλλας (30/09)

Με ένα μεγάλο γκαλά όπερας με την σπουδαία Eλληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την μνήμη της Μαρία Κάλλας, συνεισφέροντας με τα έσοδα από τα εισιτήρια στην δημιουργία της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης "Μαρία Κάλλας", η οποία θα δημιουργηθεί στο διαμέρισμα που έζησε η Μαρία Κάλλας στα νεανικά της χρόνια, στην Οδό Πατησίων 61, στην Αθήνα.


Η Μαρία Κάλλας, η μεγαλύτερη λυρική τραγουδίστρια του 20ου αιώνα, πραγματοποίησε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, προτού ακολουθήσει μια αποθεωτική καριέρα στα σημαντικότερα λυρικά θέατρα του κόσμου. H ΕΛΣ τιμά τη μνήμη της με ένα Γκαλά Όπερας με την διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς.


Η διάσημη υψίφωνος και Πρόεδρος της "Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας" κυρία Βάσω Παπαντωνίου σημειώνει: "Η Ακαδημία είναι ένα αίτημα στήριξης για τους νέους Έλληνες μουσικούς που είναι προορισμένοι να διακριθούν και να δικαιωθούν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ας τους δημιουργήσουμε, στη χώρα μας, την δυνατότητα μιας περαιτέρω ανέλιξης. Έναν χώρο μαθητείας, εμπειρίας, επίγνωσης του ότι η τέχνη είναι χώρος συντριβής και όχι έπαρσης – διδάγματα που μας κληροδότησε η μεγάλη Ελληνίδα μουσικός Μαρία Κάλλας. Σαν αναγνώριση η Ακαδημία θα φέρει το όνομά της".


30 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00


Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59


Τιμές εισιτηρίων: 20, 25, 30, 40, 70 ευρώ


Φοιτητικό, Παιδικό, Περιορισμένης ορατότητας: 15 ευρώ


Τηλέφωνο: 210 36 12 461, 210 36 43 725 


http://www.nationalopera.gr/gr/event/recital-gia-tin-akadimia-lurikis-tehnis-maria-kallas-gia-to-etos-2016/


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X