Καμπανέλλης: Ένας Πανηγυρικός και Ένας Επικήδειος thumbnail

Καμπανέλλης: Ένας Πανηγυρικός και Ένας Επικήδειος

Για δεύτερη σεζόν από 9/10 ο Βασίλης Βλάχος ερμηνεύει τους μονολόγους Ένας Πανηγυρικός και Ένας Επικήδειος του Ιάκωβου Καμπανέλλη.


Ο Βασίλης Κατσικονούρης συναντά τον δάσκαλο των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. Σκηνοθετεί δύο κωμικούς μονολόγους του Ιάκωβου Καμπανέλλη στην Αλεξάνδρεια, σε μία παράσταση με τίτλο, Καμπανέλλης: Ένας Πανηγυρικός και Ένας Επικήδειος, με ερμηνευτή τον Βασίλη Βλάχο. Ένας ελάχιστος φόρος τιμής από ένα σημαντικό εκπρόσωπο της νέας γενιάς συγγραφέων στον "πατριάρχη" της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας.


Ο Επικήδειος, ένα από τα τελευταία έργα του κορυφαίου νεοέλληνα θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, είναι ένας μονόλογος που σχολιάζει με καυστικό χιούμορ και σαρκασμό τη ματαιοδοξία των ανθρώπων και ιδιαίτερα των ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών που στο τέλος της ζωής τους ανάβει η σπίθα για υστεροφημία. Συγκεκριμένα παρουσιάζει το δράμα ενός συγγραφέα που πλησιάζοντας στο τέλος του, διαπιστώνει ότι δεν είχε την αναγνώριση που του άξιζε και προσπαθεί να γίνει γνωστός μετά θάνατον.


Ο Πανηγυρικός είναι μια πικρή κωμωδία. Ο κύριος δήμαρχος ίσως να μην μας είναι συμπαθής όσο ο συγγραφέας στον Επικήδειο, είναι όμως πολύ πιο δραματικό πρόσωπο. Η ημέρα που την λογάριαζε σαν την μεγάλη ημέρα της ζωής του, την πιο λαμπρή εμφάνιση του δημόσιου βίου του, εξελίσσεται σε διασυρμό, σε γελοιοποίηση, σε ισόβια καταστροφή των ονείρων του. Και με υπαίτιο τον ίδιο του τον εαυτό, τον ευερέθιστο και ασυγκράτητο χαρακτήρα του και τις καιροφυλακτούσες ευέξαπτες ενοχές του.


Κάθε Κυριακή στις 18:30 και κάθε Δευτέρα στις 20:30


Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσικονούρης
Ερμηνεύει: ο Βασίλης Βλάχος
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους


Διάρκεια: 70'


Χώρος Τέχνης Αλεξάνδρεια
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής
Τηλέφωνο: 210 86 73 655


Εισιτήρια: 12 ευρώ / 10 ευρώ για άνω των 65 / 8 ευρώ φοιτητικό και 6 ευρώ για ανέργους


 


http://www.kambanellis.gr/


 


https://www.facebook.com/AlexandreiaPolychorosTechnes/photos/a.152770774879731.33177.137045286452280/676547355835401/?type=3&theater

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X