Γεωργία Τσατάνη: Ποια είναι η εισαγγελέας που έγινε στόχος των Πυρήνων της Φωτιάς thumbnail
Η υπόθεση Βγενόπουλου, τα εξοπλιστικά, ο άντρας και η κόρη της και οι φωτογραφίες μέσα από το σπίτι της

Γεωργία Τσατάνη: Ποια είναι η εισαγγελέας που έγινε στόχος των Πυρήνων της Φωτιάς

Αναστάτωση προκλήθηκε στα Εξάρχεια μετά από την βομβιστική επίθεση στην οδό Ιπποκράτους 112. Αρχικά, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις, όμως η προκύρηξη των Πυρήνων της Φωτιά ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα και να διαλευκάνει την υπόθεση: ο στόχος ήταν η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, το σπίτι της οποίας βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου.Η Γεωργία Τσατάνη μπορεί να παρουσίαζεται από πολλούς ως μια απλή εισαγγελέας Εφετών, όμως διάφορες σοβαρές υποθέσεις της απασχολούν τους τελευταίους μήνες αρκετά μέσα ενημέρωσης, όπως τo Κουτί της Πανδώρας. 


Αποκορύφωμα σε όλα τα δεινά που βαραίνουν την εισαγγελέα είναι και η υπόθεση Βγενόπουλου. Πιο συγκεκριμένα, απασχόλησε ο χειρισμός της υπόθεσης Βγενόπουλου, μιας και το Hot Doc απόκαλυψε τον περασμένο Μάρτιο ότι αθώωσε τον Βγενόπουλο παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια της από από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, ενώ η υπόθεση βρισκόταν ένα βήμα πριν από το στάδιο της δίωξης. Το επιχείρημα ήταν ότι έπρεπε να τη συσχετίσει με δική της υπόθεση, την αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή για την υπόθεση Βγενόπουλου. Η αφαίρεση της δικογραφίας ήταν παράνομη.


Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργία τσατάνη


Η εισαγγελέας στη συνέχεια φαίνεται να αρχειοθετεί την υπόθεση μέσα σε τρεις μήνες χωρίς να έχει γνώσεις, ούτε αρμοδιότητα, βγάζοντας τον επιχειρηματία και τους συνεργάτες του «αθώους». Το ρεπορτάζ εν τέλει δίνει ότι έκλεινε προς όφελος του επιχειρηματία τις υποθέσεις του. 


Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργία τσατάνη


Με την κάλυψη του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, ο οποίος, παρότι είχε εκδώσει τη διάταξη, είπε πως η Τσατάνη πήρε την υπόθεση λόγω αρχαιότητας (ο ίδιος στη διάταξη που εξέδωσε δεν βάζει θέμα αρχαιότητας αλλά αν ο εισαγγελέας είναι Διαφθοράς ή όχι), δόθηκε νομικό έρεισμα για να παραμείνει η υπόθεση στην Τσατάνη. Από την πληθώρα των εγγράφων, των οποίων η ανάγνωση και η έρευνα κράτησε σχεδόν δύο χρόνια, η εισαγγελέας Τσατάνη κατάφερε να κλείσει την υπόθεση σε τρεις μήνες χωρίς να βρει ούτε αποχρώσες ενδείξεις, που ήταν αναγκαίες για τη δίωξη.


Η εισαγγελέας τότε σύμφωνα με την Καθημερινή είχε κάνει αναφορά προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλο περιγράφοντας τη συνάντησή τους η οποία έγινε με πρωτοβουλία της στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, όπου «πιεστικά μου εζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία όμως μου εδήλωσε, “παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα”».


Εν ολίγοις, έκανε λόγο για παρεμβάσεις στο έργο της με την αξίωση του υπουργού να σταματήσει την έρευνα για την υπόθεση Βγενόπουλου, να παραδώσει τη δικογραφία για να αναλάβει η Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ ομιλεί και περί απειλών που διατυπώθηκαν από τον υπουργό εις βάρος της.


Δ. Παπαγγελόπουλος: «…Δώσε πίσω τη δικογραφία για να κάνεις Χριστούγεννα!»


Ο αναπληρωτής Υπουργός έδωσε άλλη όμως εκδοχή και αρνείται τα περί παρεμβάσεων και περί απειλών εις βάρος της εισαγγελέως, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Παραδέχεται τη συνάντηση με πρωτοβουλία, όπως σημειώνει, της εισαγγελικής λειτουργού και δηλώνει ότι «δεν μπήκε στην ουσία της υποθέσεως, αλλά της ζήτησε να επιστρέψει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Διαφθοράς» στο πλαίσιο της συζήτησης που είχαν και για να εκφράσει γνώμη επί του θέματος που του ζητήθηκε.


Μια άλλη υπόθεση που υπάρχει στο βιογραφικό της και απόκαλυψε το Κουτί της Πανδώρας είναι αυτή της υπόθεσης Μεϊμαράκη και εξοπλιστικών. Η εισαγγελέας χειρίστηκε σε στάδιο δικογραφίας την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων SONAC, με προμηθευτή τον Θωμά Λιακουνάκο. Από αυτά τα προγράμματα, το Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε με 43 εκατ. ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του προγράμματος φαίνεται πως συνέβησαν πολλά παράξενα, π.χ. εξαφάνιση φύλλων ενημέρωσης εισηγήσεων.


Ο τότε Υπουργός  Εθνικής Άμυνας Μεϊμαράκης σύμφωνα με τις καταθέσεις, φέρεται να έκρυψε στο συρτάρι του δύο εισηγήσεις για τη μη παραλαβή εξοπλιστικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου, για το οποίο ήδη είχαν δοθεί περισσότερα από 34 εκατ. ευρώ. Εδώ υπάρχει και μια άλλη λεπτομέρεια. Η κόρη της Γεωργίας Τσατάνη ήταν υποψήφια με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δεν αυτοεξαιρέθηκε από τη διαδικασία, ούτε έστειλε τη δικογραφία τον Μεϊμαράκη στη Βούλη όπως όφειλε. 


Τα οικογενειακά της εμπλέκονται με τα πολιτικά σε άλλη μια υπόθεση, αυτή της Μονής Βατοπεδίου. Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν ο Γιάννης Αγγέλου, συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή. Ο σύζυγος της, Αντώνης Γρηγοράκης, πολιτευόταν με τη ΝΔ και η ίδια δε ζήτησε εξαίρεση από την υπόθεση. 


Αποτέλεσμα εικόνας για γεωργία τσατάνη βιογραφικό


Πιο πρόσφατα και περίπου πριν από ένα μήνα, απασχόλησε και πάλι τα ΜΜΕ, όταν της επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. Σε αυτή την πειθαρχική ποινή για την εισαγγελική λειτουργό κατέληξαν τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία κρίνοντας ότι οι χειρισμοί της κας. Τσατάνη δεν συνάδουν με τα καθήκοντα της εισαγγελικής λειτουργού. 


Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού της. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς. 
 


 [fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X