Τζον Τραβόλτα: Η άγνωστη τραγωδία στη ζωή του και η τραγική ειρωνεία της τύχης – Εγκατέλειψε το λύκειο σε ηλικία 16 ετών για να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού – Η διάγνωση του πρώτου γιού του με αυτισμό και ο ξαφνικός θάνατός του από επιληπτική κρίση – Έχασε και τις δύο γυναίκες της ζωής του από καρκίνο του μαστού – Η ζωή του σήμερα με την κόρη και το γιό του

Ο 70χρονος Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής, Τζον Τραβόλτα (γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου 1954, Englewood, New Jersey, ΗΠΑ) ήταν ένα πολιτιστικό είδωλο της δεκαετίας του 1970, ιδιαίτερα γνωστός για τους ρόλους του στην τηλεοπτική σειρά Welcome Back, Kotter (1975-79) και την ταινία Saturday Night Fever (1977).

Απομακρύνθηκε από το προσκήνιο κατά την επόμενη δεκαετία, αλλά επανεμφανίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ μετά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κλασική καλτ ταινία Pulp Fiction του 1994.

Ο Τραβόλτα, ο οποίος ήταν το μικρότερο από έξι παιδιά, ανέπτυξε από πολύ μικρός ενδιαφέρον για τις παραστάσεις και αυτό ήταν κάτι που καλλιεργήθηκε από τη μητέρα του, η οποία ήταν ηθοποιός και καθηγήτρια θεάτρου. Με την έγκριση των γονέων του, εγκατέλειψε το λύκειο σε ηλικία 16 ετών για να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού. Έπιασε δουλειά σε διαφημίσεις και σε μικρούς τηλεοπτικούς ρόλους πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Off-Broadway στην ταινία Rain το 1972. Μετά τη σύντομη πορεία της παράστασης, περιόδευσε σε περιοδεία με έναν μικρό ρόλο στο Grease, πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ στο Over Here!

Ο Τραβόλτα έγινε εφηβικό είδωλο μετά το ντεμπούτο της τηλεοπτικής σειράς Welcome Back, Kotter το 1975. Σε αυτή τη σχολική κωμική σειρά υποδυόταν τον Vinnie Barbarino, τον επικεφαλής των “sweathogs” (μια ομάδα μαθητών γυμνασίου σε τάξη ενισχυτικής διδασκαλίας)- η σειρά έτρεξε μέχρι το 1979. Ο Τραβόλτα εδραίωσε τη θέση του με την επιτυχία του 1976 “Let Her In” και αρκετά ποπ άλμπουμ.

Η τραγική ειρωνεία – Έχασε και τις δύο γυναίκες της ζωής του από καρκίνο του μαστού

Η πρώτη γυναίκα με την οποία είχε σχέση:

Όταν πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική ταινία “The Boy in the Plastic Bubble” (1976), στην οποία συμμετείχε η Νταϊάνα Χάιλαντ, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και από τότε ξεκίνησαν σχέση.

Ωστόσο, η Χάιλαντ πέθανε από καρκίνο το 1977, όταν ήταν σε ηλικία 41 ετών, ενώ ο Τραβόλτα ήταν 23. Μετά το χαμό της πρώτης του αγάπης, στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στη Σαηεντολογία (κίνημα θρησκευτικών πίστεων και πρακτικών – Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας λέει ότι ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο, πνευματικό ον, το οποίο κατοικεί σε ένα φυσικό σώμα) προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη φήμη του και τη θλίψη που ένιωθε για το θάνατο της Χάιλαντ.

Η δεύτερη γυναίκα με την οποία παντρεύτηκε:

Γνώρισε την δεύτερη γυναίκα του, Κέλι Πρέστον, δύο δεκαετίες μετά το θάνατο της Χάιλαντ στα γυρίσματα της κωμωδίας “The Experts” (1989). Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 1991 και απέκτησαν 3 παιδιά. Τον Τζετ, την Έλα και τον Μπεν. Ωστόσο, η τραγική ειρωνεία είναι ότι το 2020 η Κέλι έφυγε από τη ζωή, με τον ίδιο τρόπο που έφυγε και η πρώτη του σχέση, από καρκίνο του μαστού.

Ο πρώτος γιός του, Τζετ, που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή εξαιτίας επιληπτικής κρίσης

O πρώτος γιός του, Τζετ, γεννήθηκε το 1992 και διαγνώστηκε με αυτισμό. Το 2009 πέθανε ξαφνικά και τραγικά, σε ηλικία 16 ετών, από μία επιληπτική κρίση, κατά τη διάρκεια της οποίας χτύπησε το κεφάλι του στην μπανιέρα.

Με τον γιό του Τζετ:

Η συγκινητική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram με αφορμή τα γενέθλια του γιού του, Τζετ

Ο Τζον Τραβόλτα απέτισε φόρο τιμής στον γιο του, Τζετ, που θα έκλεινε χθες τα 32 του, αλλά και στην εκλιπούσα σύζυγό του, Κέλι Πρέστον, με μια φωτογραφία στο Instagram.

Ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε μια σπάνια οικογενειακή φωτογραφία δίπλα στη σύζυγό του, Κέλι Πρέστον, και τον αγαπημένο τους γιο.

«Χρόνια πολλά Τζέτι μου -δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου!», έγραψε στη λεζάντα.

Η δημοσίευση:

Λίγο μετά την ανάρτησή του, το Instagram του 70χρονου ηθοποιού πλημμύρισε από υποστήριξη. «Πάντα στην καρδιά σου, για πάντα και για πάντα. Και [θα] ξαναδείτε αυτόν και αυτήν!!!», απάντησε η ηθοποιός Kristin Chenoweth. «Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ. Ή την Κέλι», σχολίασε η καλή φίλη της σταρ, Ρίτα Γουίλσον.

Η ζωή του σήμερα με την κόρη του Έλλα (24 ετών) και το γιό του Μπεν (13 ετών)

Μιλώντας στο Esquire το 2021, ο Τραβόλτα εξήγησε ότι η κύρια εστίασή του θα είναι πάντα τα παιδιά του. «Θα διασφαλίσω το μέλλον των παιδιών μου, θα τα βοηθήσω σε αυτό που θέλουν να κάνουν στη ζωή τους», είπε. «Είναι αυτό που κάνω με την Έλλα τώρα με τις ταινίες της και τη διδάσκω να δουλεύει στο επάγγελμα. Ο Μπεν είναι μόλις δέκα ετών. Θέλω να τον βοηθήσω να εξελιχθεί γιατί έχει όλη του τη ζωή μπροστά του».

Η Έλλα έστρεψε την προσοχή της στη μουσική και ο πατέρας της ήταν ο No 1 υποστηρικτής της. «Είναι πραγματικά περήφανος, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενη», είπε η τραγουδίστρια στο People το 2023, μετά την κυκλοφορία των κομματιών της «Dizzy» και «No Thank You».

Εν τω μεταξύ, ο Μπέντζαμιν είναι δεινός σκιέρ. Αναρτώντας ένα βίντεο από την προπόνηση του γιου του, ο Τραβόλτα σημείωσε: «Είμαι τόσο περήφανος για την πρόοδο του γιου μου Μπεν! Το πρώτο κλιπ είναι η πιο απότομη διαδρομή στο Snowmass!».

Ο Τζον Τραβόλτα φαίνεται να είναι ενεργός χρήστης στα social media, καθώς μοιράζεται αρκετά συχνά τις προσωπικές οικογενειακές στιγμές στο Instagram, με τα δύο του παιδιά:

Σχετικά άρθρα