Χρωματιστές Γυναίκες στο Faust  thumbnail

Χρωματιστές Γυναίκες στο Faust

Η Άννα και η Έλλη.


Δύο αδερφές εγκλωβισμένες στο πατρικό τους σπίτι και σε αυτό που αποκαλούν «παρελθόν». Δύο γυναίκες σε μια συνεχόμενη κατάσταση αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Δύο αντίθετοι κόσμοι που βρίσκουν το σημείο συνάντησής τους στην ανάμνηση και στην αναπαράσταση της παιδικής τους ηλικίας. Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις – το συνειδητό και το ασυνείδητο. Μία διαδρομή στα σκοτεινά πεδία της φαντασίωσης και της απωθημένης επιθυμίας. Ο φόβος του ανθρώπου προς το άγνωστο, το διαφορετικό, το αβέβαιο. Ένας αγώνας επιβίωσης, μέσα σ’ έναν λαβύρινθο συμβολικών μηνυμάτων και αλληγοριών. Η λύτρωση που έρχεται μέσω του άλλου. Ένα παράθυρο προς την ελευθερία, που ανοίγουν μαζί.


Συντελεστές:


Συγγραφέας: Βασίλης Ζιώγας
Σκηνοθεσία: Κώστας Ξυκομηνός
Επιμέλεια κίνησης: Ελίνα Τζαβάρα
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου
Επιμέλεια μουσικής: Βαγγέλης Μπαλάφας
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης
Ηχογραφημένη φωνή: Μαρία Καπουράλου


Ηθοποιοί:
Ευθυμία Δραμαλή
Λυγερή Ταμπακοπούλου


Ο Βασίλης Ζιώγας (1935 – 2001) ανήκει στους σημαντικότερους νεοέλληνες θεατρικούς συγγραφείς. «Αιρετική» μορφή του νεοελληνικού θεάτρου, έχει χαρακτηρισθεί και ως «ο ποιητικότερος συγγραφέας της νέας ελληνικής δραματουργίας». Η γραφή του συνδυάζει την ποιητική διάσταση με το πικρό χιούμορ και τον κυνισμό. Χωρίς να μπορεί να αναχθεί σε συγκεκριμένα λογοτεχνικά πρότυπα, ελληνικά ή ευρωπαϊκά, συνδυάζει δημιουργικές επιρροές από τον υπερρεαλισμό, την ψυχανάλυση, την κβαντική φυσική, το αρχαίο δράμα και το θέατρο του παραλόγου. Το έργο του Χρωματιστές Γυναίκες θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα έργα του νεοελληνικού ποιητικού θεάτρου.


Η Oμάδα


Η Ομάδα Θεάτρου Σημείο Συναρμογής δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο 2015 από την Ευθυμία Δραμαλή και τον Κώστα Ξυκομηνό και έχει παρουσιάσει δύο θεατρικούς μονολόγους σε φεστιβάλ. Το Και τώρα η σειρά μου (2015) και το Εγώ δεν ήθελα να γίνει έτσι (2016) σε σκηνοθεσία του Κώστα Ξυκομηνού και ερμηνεία της Ευθυμίας Δραμαλή.


Παραστάσεις:
Από 31 Οκτωβρίου έως 29 Νοεμβρίου 2016
Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00


Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό: 10€
Φοιτητικό: 7€
Ανέργων, ΑμεΑ, ατέλειες: 5€


Faust
Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12
Τηλ. 210 32 34 095


http://www.faust.gr/χρωματιστεσ-γυναικεσ-του-βασίλη-ζιώγ/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X