Έκθεση: ο Χ é ν ο ς thumbnail

Έκθεση: ο Χ é ν ο ς

Ο Σύλλογος Δίκτυο Τέχνης και Δράσης με χαρά παρουσιάζει την έκθεση ο Χ é ν ο ς που φιλοξενείται από το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, η οποία εγκαινιάζεται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19.00 και θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου.

Το θέμα της έκθεσης είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο βιβλίο του Albert Camus, κατά το οποίο ως «ξένοι» ορίζονται όλοι όσοι φέρουν το αίσθημα της διαφορετικότητας και του αποκλεισμού από το κοινωνικό σύνολο. Ο Ξένος είναι ο μη τυπικός άνθρωπος που αντιτίθεται στον «φυσιολογικό» και αποδεκτό κοινωνικά τρόπο ζωής.


Η έκθεση Χ é ν ο ς έχει ως στόχο να καταγράψει κοινωνικές ετερότητες που αμφισβητούνται, κατακρίνονται ή περιθωριοποιούνται, καθώς με τον τρόπο που η κοινωνία μας είναι δομημένη, δεν αφήνει περιθώριο σε όλους όσους διαφέρουν να υπάρξουν όπως οι ίδιοι πρεσβεύουν.


Στα πλαίσια της έκθεσης 19 καλλιτέχνες καλούνται να προσεγγίσουν την έννοια, όπως την αντιλαμβάνονται, μέσα από ποικιλία μέσων έκφρασης: εγκαταστάσεις, βίντεο και performance.


Συμμετέχουν:
Έρη Αγρίου, Νίκη Καλοπαίδη, Έλενα Καραγιάννη, Ευαγγελία Καραστέργιου, Ελισσάβετ Κεχαγιά, Γιώτα Κότικα, Παναγιώτα Κορωνιού, Όλγα Μπογδάνου, Οικονόμου Μαρία, Παρασκευή Παπαγιάννη, Έλενα Παπαδημητρίου, Φανή Πανταζίδου, Αντα Πετρανάκη, Μαίρη Ρουσιώτη, Έρη Σκυργιάννη, Σοφία Τερλέγκα, Άγγελος Τζιάρα (Tziara), Κατερίνα Χριστοπούλου, Wild Drawing (WD)

Επιμέλεια Έκθεσης: Ευτυχία Καλοχαιρέτη, ΜΑ Μουσειολόγος

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Πέμπτη: 9.00-20.00
Παρασκευή: 9.00-21.30
Σάββατο: 19.00-23.00
Κυριακή: 11.00-14.30

Η performance από την καλλιτέχνη Σοφία Τερλέγκα πραγματοποιείται καθ' όλη την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 5.11.2016 και ώρα 21.00 – Θεατρικός μονόλογος από το λογοτεχνικό βιβλίο του Albert Camus, ο Ξένος.
Ερμηνεύει ο Αριστοτέλης Μαγουλάς (ηθοποιός).

Σάββατο 5.11.2016 και ώρα 21.20 – Μουσική εκδήλωση από την σύμπραξη παραδοσιακής μουσικής Βάι Γκελελέ, θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια για την ξενιτιά, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη μοναξιά της θάλασσας, του έρωτα και του χωρισμού.


Ελεύθερη είσοδος 


Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ)
Ερμού 134


Τηλέφωνο: 210 3252 214


 


http://www.sea.org.gr/details.php?id=558

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X