Bαγγέλης Μαρινάκης: Του λιμανιού και του... σαλονιού ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ thumbnail
Μετά από πολλές περιπέτειες, αγωνία για τους εργαζόμενους, δεκάδες δημοσιεύματα και έντονο πολιτικό παρασκήνιο ο ΔΟλ κατέληξε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι έλληνας εφοπλιστής, επιχειρηματίας, πρόεδρος του Ολυμπιακού και ένας από τους νεοεισερχόμενους παίκτες στον χώρο των ΜΜΕ. Ποια είναι η ζωή του; Είναι γέννημα θρέμα του Πειραιά, πήγε σε δημόσιο σχολείο και τα καλοκαίρια κάνει διακοπές στη Μύκονο.

Bαγγέλης Μαρινάκης: Του λιμανιού και του… σαλονιού ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ

Μετά από πολλές περιπέτειες, αγωνία για τους εργαζόμενους, δεκάδες δημοσιεύματα και έντονο πολιτικό παρασκήνιο ο ΔΟλ κατέληξε στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Είναι έλληνας εφοπλιστής, επιχειρηματίας, πρόεδρος του Ολυμπιακού και ένας από τους νεοεισερχόμενους παίκτες στον χώρο των ΜΜΕ. Ποια είναι η ζωή του; Ο λιγότερο γνωστός επιχειρηματίαςστον χώρο των media, από τους νεότερους ηλικιακά εμπλεκόμενους,δυναμικός και με μία ζωή άρρηκτα δεμένη με τη γειτονιά του Πειραιά.Γέννημα θρέμα του Πειραιά! 


Είναι γιος του Μιλτιάδη Μαρινάκη, εφοπλιστή και πολιτικού και της Ειρήνης Καρακατσάνη. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967, όπου ο πατέρας του είχε αναπτύξει μια σημαντική επιχειρηματική και πολιτική δράση, ενώ συμμετείχε και στην χρηματοδότηση του Ολυμπιακού.


Ο πατέρας του ήταν ο πιο σκληρός κριτής μου, έχει αναφέρει παλαιότερα σε συνέντευξη του. Το πατρικό του σπίτι βρισκόταν στη Μαρίνα Ζέας.


Ο Μιλτιάδης ΜαρινάκηςΠήγε σε δημόσιο σχολείο! 


Περάτωσε τις σπουδές του σε δημόσιο σχολείο του Πειραιά (παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του είχε οικονομική άνεση) και εν συνεχεία σπούδασε διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων στο Λονδίνο, όπου και έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα Διεθνών Σχέσεων. Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, εργάστηκε σε εταιρίες ξένων συμφερόντων, καθώς ήθελε να αντιληφθεί μόνος του την αγορά εργασίας, το ρίσκο, τη δυσκολία να δουλεύει κανείς μέσα σε μία ομάδα.Ένας ισχυρός άνδρας της ναυτιλίας


Η επιχειρηματική πρόοδος του είναι διαρκής και οι εταιρίες του, οι οποίες είναι πλέον εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις στα καθαρά τους κέρδη. Είναι πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp. Διετέλεσε από το Μάρτιο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2014 πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας Capital Product Partners LP, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο (Nasdaq:CPLP). Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ένας από τους ισχυρότερους εφοπλιστές παγκοσμίως. Η βρετανική έκδοση Lloyd's List "Power 100" σχετικά με τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας, τον κατέταξε το 2015 στην 65η θέση,το 2014 στην 67η θέση, το 2013 στην 73η θέση και το 2012 στην 84η θέση. Τα περισσότερα από τα πλοία του φέρουν ελληνικά ονόματα (Ατλαντας, Αλέξανδρος ο Μέγας, Αχιλλέας, Αριστοτέλης, Αρης, Ατρωτος κ.ά.).Η πολιτική και η μεγάλη του αγάπη για τον Ολυμπιακό


Το 2014 ο Μαρινάκης εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά με τον ανεξάρτητο συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη. Σχετικά με την εμπλοκή του στην πολιτική, ο Μαρινάκης δήλωσε:«∆εν φοβάμαι να ασχοληθώ με την πολιτική γιατί δεν έχω δουλειές με το ελληνικό κράτος».


Το 2010 εξαγόρασε, από τον Σωκράτη Κόκκαλη, την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναλαμβάνοντας πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.Έχει, επίσης, διατελέσει πρόεδρος της Superleague, καθώς και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το όνομα του έχει συνδεθεί με μία πετυχημένη περιόδο για τον Ολυμπιακό με πολλά πρωταθλήματα και Κύπελλα.
Νέος μιντιακός παίκτης


Στις 2 Σεπτεμβρίου 2016, ο Μαρινάκης κέρδισε, μία από τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που δημοπρατήθηκαν στην Ελλάδα, με το τίμημα να ανέρχεται στα 73,8 εκατομμύρια Ευρώ. Η άδεια ωστόσο ακυρώθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2016, αφού το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του Νίκου Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες.


Φιλανθρωπική δραστηριότητα


Ο Μαρινάκης έχει υποστηρίξει διαχρονικά πολλές ελληνικές και διεθνείς φιλανθρωπικές οργανώσεις είτε ιδιωτικά, είτε ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Προσωπικά χρηματοδοτεί το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης με €80.000 ετησίως για 10 χρόνια από τον Ιούλιο του 2014. Τον Σεπτέμβριο του 2014, ενίσχυσε οικονομικά τις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας και την τοποθέτηση αδριάντα του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Αθήνα. Επίσης υποστηρίζει διαχρονικά ιδιωτικά φιλανθρωπικές οργανώσεις με κέντρο το παιδί, όπως η 'Αργώ' και το 'Μαζί για το Παιδί'.Τα σκάφη και τα καλοκαίρια στη Μύκονο! 


Τον χειμώνα συχνάζει κυρίως στο «Tier» του Ψυχικού, στον «Μαρουβά» -κρητικό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη- και σε ταβέρνες όπως αυτή του «Παπαϊωάννου» στον Πειραιά.Τα καλοκαίρια η Μύκονος είναι από τους αγαπημένους του προορισμούς. Η θαλαμηγός του δένει στην Ψαρού και το τραπέζι του στο Nammos είναι ο πιο συνηθισμένος του προορισμός.


Ένα από τα πολυτελή σκάφη τουΕίναι δυναμικός ως προσωπικότητα, αλλά και προσιτός, καθώς αρκετές φορές φωτογραφίζεται με οπαδούς του Ολυμπιακού.


Το σπίτι του στο Ψυχικό θεωρείται μια κατοικία εξαιρετικής αισθητικής και ιδιαίτερου σχεδιασμού.


Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κασσιώτη και έχουν δύο παιδιά, τον Μιλτιάδη και την Ειρήνη.
Οι γνωστοί φίλοι του


Είναι γνωστό ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης διατηρεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλα Πατέρα με τον οποίο γνωρίζονται από μικρά παιδιά.Επίσης, ο νέος διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού διατηρεί στενή φιλία με την ανεξάρτητη βουλευτή και πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μάλιστα επισφραγίστηκε και με…κουμπαριά. Ο Μαρινάκης πάντρεψε την κ. Μπακογιάννη με τον Ισίδωρο Κούβελο ενώ πολλές φορές η ελληνίδα πολιτικός και ο συζυγός της φιλοξενούνται στο σκάφος του.


Από τους ανθρώπους με τους οποίους διατηρούσε ή συνεχίζει να διατηρεί στενές σχέσεις είναι ο Γιάννης Αλαφούζος (ο ίδιος υπήρξε για ένα διάστημα μέτοχος στον ΣΚΑΙ), ο επιχειρηματίας, πρώην ανώτατο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης, ο Αχιλλέας Μπέος, ο Γιώργος Γκιρτζίκης που είχε διατελέσει πρόεδρος της ΕΠΟ, ο επιχειρηματίας Νίκος Πηρούνιας και αρκετοί άλλοι.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X