Όταν η Αξονική Στεφανιογραφία δείχνει υψηλό φορτίο ασβεστίου thumbnail

Ο ΤΑΣΟΣ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ BORO.GR

Το εύρημα αυτό αποτελεί έναν έμμεσο δείκτη ότι υπάρχουν στενώματα στις στεφανιαίες αρτηρίες, (τις αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα την καρδία), αυτό που με άλλα λόγια αποκαλούμε στεφανιαία νόσο. Βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι "υποτιθέμενες" στενώσεις είναι τόσο μεγάλες ώστε να προκαλούν συμπτώματα ισχαιμίας της καρδιάς....

Όταν η Αξονική Στεφανιογραφία δείχνει υψηλό φορτίο ασβεστίου

Αναγνώστης μας ρωτά: Έγινε εξέτασης Αξονικής Στεφανιογραφίας και στο συμπέρασμα αναφέρεται-Υψηλό φορτίο Ασβεστίου. Τι σημαίνει και εάν έχει σχέση με το ασβέστιο που λαμβάνουμε από τα γαλακτομικά.


Στο ερώτημά σας απάντησε ο Γεώργιος Λάζαρος, Καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών


 


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το υψηλό φορτίο ασβεστίου στην αξονική στεφανιογραφία δεν έχει σχέση με την πρόσληψη ασβεστίου από τα γαλακτοκομικά.


Όμως το εύρημα αυτό αποτελεί έναν έμμεσο δείκτη ότι υπάρχουν στενώματα στις στεφανιαίες αρτηρίες, (τις αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα την καρδία), αυτό που με άλλα λόγια αποκαλούμε στεφανιαία νόσο. Βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι "υποτιθέμενες" στενώσεις είναι τόσο μεγάλες ώστε να προκαλούν συμπτώματα ισχαιμίας της καρδιάς.


Για να έχουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα, το πόρισμα και οι εικόνες της αξονικής στεφανιογραφίας πρέπει να ελεγχθούν από το θεράποντα καρδιολόγο, γιατί από τη συγκεκριμένη εξέταση παρέχονται και άλλες πολύτιμες πληροφορίες για το εάν χρειάζεται κάποιος επιπρόσθετος καρδιολογικός έλεγχος και για το ποια είναι η καταλληλότερη θεραπεία. 
 


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X