Είμαι πατέρας ανήλικου τέκνου: πότε βγαίνω στη σύνταξη; thumbnail
Είμαι πατέρας ανήλικου τέκνου: πότε βγαίνω στη σύνταξη;

Είμαι πατέρας ανήλικου τέκνου: πότε βγαίνω στη σύνταξη;

Ο εργατολόγος Λεωνίδας Παππάς απαντά στα ερωτήματά σας


Αποτέλεσμα εικόνας για λεωνίδας παππάς εργατολόγος


 


Βασίλειος : Καλησπέρα. Είμαι γεννηθείς το 1972 Το Δεκέμβριο του 1990 ξεκίνησα να εργάζομαι. Μέχρι τις 3112001 στην ίδια ιδιωτική επιχείρηση. Από τις 122001 εργάζομαι ως Δημοτικός υπάλληλος Ως ασφαλισμένος στο ΙΚΑ δεν είχα βαρέα ένσημα Ούτε ως εργαζόμενος στο Δήμο έχω βαρέα ένσημα. Δεν έχω κάνει ενέργιες για εξαγορά της στρατιωτικής μου θητείας 9199222014. Επαναπροσλήφθηκα στην εργασία που είχα 2 μήνες μετά την απόλυση μου από το στρατό. Σήμερα 62017 είμαι πατέρας ανήλικου τέκνου που ζεί στο εξωτερικό. Ερώτηση1 δικαιούμαι βάση της τελευταίας ευρωπαικής οδηγίας και αν ναι πότε μπορώ να βγώ σε πλήρει σύνταξη ως πατέρας ανήλικου τέκνου;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Στα 62 με 40 χρόνια, όχι νωρίτερα.
ΑΝΤΑ :  Καλημέρα σας. Ηθελα να ρωτησω το εξής. Ειμαι στα 50 και έχω θεμελιωσει απο το 2010 με ανηλικο αλλα δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν η μειωμένη σύνταξη. Εγω απο το 2012 με 5νθημερη εργασια εχω αλλαξει εκ περιτροπής σε 4ημερη. Θέλω να ρωτήσω εάν στην εταιρία που εργαζομαι αλλάξω μονο στα χαρτια και φαίνομαι με το παλιό καθεστως 25 ενσημα αλλά θα ισχύει το 4ημερο 20 με τον ίδιο μισθό με συμφέρει καλύτερα; Δηλαδή εάν οι κρατήσεις υποθέσουμε ειναι 500 για 20 ενσημα και αλλάξει σε 500 με 25 ένσημα ασχετα που θα δουλευω 20 μερες και θα παίρνω τον ίδιο μισθό τι γίνεται; Εχω κάποιο όφελος; Ξέρω ότι θα έχω σε περισσότερα ένσημα όμως σε σύνταξη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Δεν έχει διαφορά, οι συντάξιμες αποδοχές είναι οι ίδιες.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X