6 συνήθειες που βλάπτουν τα νεφρά σου  thumbnail
Διάβασε ποιες είναι οι 6 συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα νεφρά σου.

6 συνήθειες που βλάπτουν τα νεφρά σου

Ένα από τα πλέον σημαντικά όργανα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου είναι και τα νεφρά. Παρακάτω μπορείς να δεις ποιες είναι οι 6 συνήθειες που είναι πιθανό να σου προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη σε αυτά.


1. Κρατάς τα ούρα σου


Το να κρατάς τα ούρα σου στην κύστη είναι πάρα πολύ κακή συνήθεια, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς με τον τρόπο αυτό αυξάνονται ιδιαίτερα τα βακτήρια που συγκεντρώνονται εκεί. Όταν τα ούρα ανακυκλώνονται στον οργανισμό, από τα νεφρά στην κύστη και το αντίστροφο, είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν σοβαρές νεφρικές δυσλειτουργίες, όπως νεφρίτιδα, ουραιμία και γενικότερα μολύνσεις στα νεφρά.


2. Τρως πολύ κρέας


Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος μπορεί να σου προκαλέσει ζημιά στα νεφρά. Κι αυτό, γιατί κατά την πέψη του κρέατος από τον οργανισμό, παράγονται ποσότητες αμμωνίας, που σε υψηλα επίπεδα είναι πιθανό να βλάψουν ανεπανόρθωτα τα νεφρά σου. Παράλληλα, το πολύ ζωικό λίπος δεν επιτρέπει στα νεφρά σου να «φλιτράρουν» σωστά το αίμα.


3. Καταναλώνεις πολύ αλάτι


Οι ειδικοί της υγείας τονίζουν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού σε καθημερινή βάση, μπορεί να βλάψει σοβαρά τα νεφρά σου. Πολλοί, πάντως, είναι εκείνοι που αναρωτιούνται για ποιον λόγο το νάτριο κάνει κακό στον οργανισμό. O βασικός λόγος γι αυτό είναι ότι κάνει τα νεφρά σου να δουλεύουν πιο… σκληρά, στην προσπάθειά τους να το αποβάλλουν, με αποτέλεσμα να τους δημιουργούνται διάφορα προβλήματα.


4. Πίνεις πολλά ανθρακούχα αναψυκτικά


Εκτός από το γεγονός ότι κάνουν κακό γενικότερα στην υγεία σου, τα ανθρακούχα αναψυκτικά μπορει να σου προκαλέσουν πέτρα στα νεφρά. Οι ειδικοί συστήνουν να τα αποφεύγεις πάση θυσία, καθώς συνολικά οι ουσίες που περιέχουν δεν είναι και ό, τι καλύτερο για τον οργανισμό σου.


5. Δεν πίνεις αρκετό νερό


Το πιο συνηθισμένο σφάλμα που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να πίνεις καθημερινά 6 – 8 ποτήρια νερό, καθώς για να λειτουργήσουν σωστά τα νεφρά σου πρέπει να ενυδατώνονται επαρκώς. Σε αντίθετη περίπτωση, συγκεντρώνονται εκεί τοξίνες, που επηρεάζουν αρνητικά και τη λειτουργία της ούρησης.


6. Κάνεις καθιστική ζωή


Συμφωνα με τους ειδικούς και σχετικές έρευνες η καθιστική ζωή μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα νεφρά σου και πρόβλημα στη λειτουργία τους. Καλό θα είναι να αποφεύγεις να κάθεσαι για μεγάλα διαστήμτα μέσα στη μέρα και να βάλεις κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής στην καθημερινότητά σου. Μια πολύ καλή ιδέα είναι ο πρωινός περίπατος ή να ανεβαινεις τις σκάλες αντί να παίρνεις το ασανσέρ.


Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.fithog.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X