Φουσκώνει ο Σηκουάνας και απειλεί το Παρίσι: Έκλεισε τμήμα του Λούβρου, εκκενώθηκαν σπίτια

Μετά από εβδομάδες βαριάς βροχόπτωσης η στάθμη του Σηκουάνα συνεχίζει να ανεβαίνει και αναμένεται να φτάσει στο πιο υψηλό της σημείο τη Δευτέρα. Το Παρίσι αυτή τη φορά είναι προετοιμασμένο, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και για άλλες γαλλικές πόλεις.

Οι πλημμύρες έχουν μετατρέψει δρόμους σε κανάλια, έχουν «καταπιεί» πάρκα, ενώ έχουν σταματήσει και τις γραφικές βόλτες με βάρκα στο ποτάμι που διασχίζει τη γαλλική πρωτεύουσα.

Ήδη τα υπόγεια του Λούβρου έχουν κλείσει, όπως έχει συμβεί και με πάρκα, αλλά και σταθμούς τρένου, ενώ σχεδόν 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους.

Ο Μισέλ Ντελπιές, επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ότι περίπου 1.500 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς που περιλαμβάνει τη γαλλική πρωτεύουσα και τα προάστιά της. «Τα νερά θα αργήσουν να φύγουν», πρόσθεσε ο Ντελπιές.

Το Παρίσι είναι αυτή τη φορά καλύτερα προετοιμασμένο σε σχέση με το 2016, ωστόσο περισσότερες από 240 πόλεις έχουν υποστεί σημαντικές καταστροφές.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα