Γαλλία: Χάος από την επέλαση του χιονιά – Έκλεισε ο Πύργος του Άιφελ

Στην Ευρώπη, χιονιάς και πολικές θερμοκρασίες σαρώνουν Γαλλία και Ισπανία, προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις. «Συναγερμό για μεγάλο παγετό» και νέο κύμα χιονόπτωσης, σήμαναν οι γαλλικές αρχές, καθώς αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στους έως και -10 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με έκτακτα δελτία παραμένει σε ισχύ ο πορτοκαλί συναγερμός σε 25 διαμερίσματα της Γαλλίας. Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν την νύχτα σε κέντρα υποδοχής, σταθμούς ή αεροδρόμια στην περιοχή του Παρισιού, ενώ 1.500 ως 2.000 άνθρωποι έμειναν όλη τη νύχτα εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους στην εθνική οδό Ν.118, εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που παρέλυσαν τις συγκοινωνίες, ιδιαίτερα στην Ιλ-ντε-Φρανς.

Στην περιοχή του Παρισιού έχει απαγορευτεί από χθες στις 14:00 η κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 7,5 τόνων, ο Πύργος του Άιφελ έχει κλείσει.

Μποτιλιαρίσματα σημειώθηκαν στους δρόμους της Ιλ ντε Φρανς εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων. Πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματα τους και να διαμείνουν τη νύχτα σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης.

Οι αρχές κάλεσαν του πολίτες να αφήσουν τα οχήματα τους στις κατοικίες τους καθώς το χιόνι έφτασε τα 12 εκατοστά και κάλυψε την γαλλική πρωτεύουσα. Ο σιδηρόδρομος και τα τραμ έμειναν ακινητοποιημένα.

Περίπου 700 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Μονπαρνάς και Οστερλίτς και 230 στο αεροδρόμιο του Ορλί, διευκρίνισε η αστυνομία του Παρισιού στην ανακοίνωσή της. Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν. Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ ανακοινώθηκε πως όλες οι προαστιακές συγκοινωνίες προς το Παρίσι ακυρώθηκαν για τουλάχιστον αρκετές ώρες.

Σφοδρές χιονοπτώσεις έπληξαν τις τελευταίες μέρες και την Ισπανία, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, ενώ χιλιάδες μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε σχολείο.

Χιονοπτώσεις ρεκόρ καταγράφηκαν επίσης σε Ρωσία και Ιαπωνία.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα