Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σενάριο για 10 κάλπες στη Βουλή για την προανακριτική της Novartis

Σενάριο για 10 κάλπες στη Βουλή για την προανακριτική της Novartis

Ανοιχτό παραμένει το σενάριο για 10 κάλπες και μια συνεδρίαση της Ολομέλειας, για την Προανακριτική της Novartis στη Βουλή μετά το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πάντως, λόγω του πρωτόγνωρου της διαδικασίας, στο Κοινοβούλιο επικρατεί πυρετός συσκέψεων για την οριστικοποίηση όλων των λεπτομερειών.

Αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων θα καθοριστεί και ο αριθμός των συνεδριάσεων της Ολομέλειας. Εάν δηλαδή θα γίνει μια από το πρωί έως το βράδυ της Τετάρτης 21/2, όπως είχε εισηγηθεί εξ αρχής ο Πρόεδρος της Βουλής, ή δυο με έναρξη το απόγευμα της Τρίτης.

Για τη διεξαγωγή της μυστικής ψηφοφορίας προκρίνονται οι 10 κάλπες, μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, με το ερώτημα της παραπομπής ή μη σε Προανακριτική χωρίς αναφορά σε πιθανά αδικήματα, προς την εθνική αντιπροσωπεία τα μέλη της οποίας θα απαντήσουν «Ναι», «Όχι» ή «Παρών».

Εάν τελικώς ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία αντί εκείνης της μιας κάλπης, η μυστική ψηφοφορία αποκτά ενδιαφέρον, αφού τα αποτελέσματα πιθανόν να διαφέρουν από πρόσωπο σε πρόσωπο.

Πηγή: topontiki.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X