Τριήμερη “απόδραση” Τσίπρα στη Σκύρο: Το γεύμα στην ψαροταβέρνα και η selfie (Φωτό)

Στη Σκύρο, μαζί με την οικογένειά του βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να περάσουν το τριήμερο. Ταξίδευσε με το πλοίο λαϊκής βάσης «Αχιλλέας» (μεγαλομέτοχος του οποίου είναι ο Δήμος Σκύρου) και δεν θέλησε να μείνει σε ξενοδοχείο του νησιού, αλλά σε ενοικιαζόμενο παραδοσιακό σπίτι στην περιοχή Γυρίσματα, κοντά στην Χώρα.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να περάσει το τριήμερο στη Σκύρο και για ένα άλλο λόγο. Επιθυμία του, όπως αναφέρει «Το Βήμα», είναι να επισκεφθεί την εκεί αεροπορική βάση (135 Σμηναρχία Μάχης), στην καρδιά της αεράμυνας του Αιγαίου, εκεί όπου απογειώνονται τα περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη για να αναχαιτίσουν ή να αναγνωρίσουν τους τούρκους εναέριους εισβολείς. Συνεπώς θα είναι μια συμβολική επίσκεψη μετά τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις στα Ιμια και στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Με δυο λευκά αυτοκίνητα (ένα Audi και ένα Opel Astra- της ασφάλειας) ο κ. Τσίπρας (casual ντυμένος με τζιν παντελόνι, και γκρίζο πουλόβερ) και η οικογένειά του γύρισαν σχεδόν ολόκληρο το νησί. Πήγαν στις παραλίες, στον Μώλο, στα χωριά, ανέβηκαν στη Χώρα, παρακολούθησαν το βράδυ το ξακουστό έθιμο του τοπικού καρναβαλιού του «Γέρου και της Κουρέλας», γευμάτισαν σε ψαροταβέρνα κοντά στην Χώρα.

Όπως το συνηθίζει δεν χάλασε σε κανένα χατίρι για μια… selfie.  Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον δήμαρχο της Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη (ανεξάρτητος) με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί.

Η σύντροφός του Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα έδειξε ενδιαφέρον για τις παραδοσιακές τέχνες (σκυριανά έπιπλα), τα ήθη και τα έθιμα της Σαρακοστής στο νησί, για την τοπική ιστορία, ενώ τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα σκυριανά αλογάκια.

Ο Πρωθυπουργός απέφευγε τις πολιτικές συζητήσεις, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου και για την απόφαση του οίκου Fitch για αναβάθμιση της Ελλάδας, αλλά και για τις επαφές που είχε ο Κυρ. Μητσοτάκης στο Μόναχο.

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δεν προβλέπεται. Η κυρία Γεννηματά έχει λόγω συζύγου της σπίτι στη Σκύρο, αλλά λόγω κάποιου μικρού προβλήματος δεν ταξίδευσε εφέτος το τριήμερο στο νησί.

Πηγή: tovima.gr

Πηγή φωτογραφιών: eviazoom.gr

Σχετικά άρθρα