“Βυθίζεται” η δημοτικότητα του Μακρόν

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο βρίσκεται η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος ετοιμάζεται να προωθήσει ένα ακόμη αντιδημοφιλές μέτρο και να αναδιαρθρώσει τη δημόσια διοίκηση.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου το γαλλικό ινστιτούτο έρευνας για την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Journal du Dimanche μόνο το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει «ικανοποιημένο» από τον Γάλλο πρόεδρο.

Η δημοτικότητά του έπεσε 6 μονάδες συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ifop τον Ιανουάριο και αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό για τον Μακρόν από τον Οκτώβριο.

Στις αρχές του μήνα η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδια της για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Όπως έχει υποσχεθεί, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες κατά 60 δισ. ευρώ μέσα στη διάρκεια της θητείας του, σε μια χώρα που έχει από τις υψηλότερες αναλογίες δημόσιων δαπανών στον κόσμο.

Ο Εντουάρ Φιλίπ, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Μακρόν, δήλωσε πως δεν έχει ενδοιασμούς για τις αλλαγές στον δημόσιο τομέα ακόμη και αν βρεθεί αντιμέτωπος με αντιστάσεις. Ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλ Νταρμανέν τόνισε πως μπορεί να εξετασθεί ένα πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα