Τέλος στην «εξέγερση» στις φυλακές Κορυδαλλού

Έληξε το απόγευμα του Σαββάτου η ένταση που υπήρχε από το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την επιχείρηση μεταφοράς – από την Αστυνομία – του αναρχικού Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο για την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ο Γιαγτζόγλου βρισκόταν στον Κορυδαλλο για δικαστικούς λόγους αναφορικά με υπόθεσή του, έχοντας καταφύγει το τελευταίο διάστημα σε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια έχουν σημειωθεί στην Α πτέρυγα, όπου ειναι έγκλειστα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και τη Δ’ πτέρυγα, που «φιλοξενεί» αναρχικούς αλλά και άλλους ποινικούς.

Πηγές τονίζουν ότι κρατούμενοι πήραν τα κλειδιά της κλείδας της φυλακής αλλά και ασύρματους επικοινωνίας από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, έχοντας καταλάβει κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι όλα τα κλειδιά των θυρών των φυλακών βρίσκονται στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων και όχι των κρατουμένων.

Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκτεταμένες φθορές σε πόρτες, κάμερες και κιγκλίδες.

Στις φυλακές κατέφθασε εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίιος επεχείρησε να διαπραγματευθεί με τους κρατούμενους.

Ο Δ. Κουφοντίνας σε ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στο athensindymedia και την οποία υπογράφουν και άλλοι κρατούμενοι ανέφερε τα εξής: «Ως μια πρώτη αντιδραση στην πρωτοφανή απαγωγή του συγκρατουμενου και απεργού πείνας Ντίνου Γιαγτζογλου από τα εκαμ, σήμερα το πρωί, κρατάμε το προαύλιο ανοιχτό τις μεσημεριανές ώρες. Συμπαραστεκομαστε στη διαμαρτυρία των κρατουμένων στις ανδρικές φυλακές. Ο αυταρχισμός του υπουργείου δικαιοσύνης δε θα περάσει! Κώστας Γουρνάς Δημήτρης Κουφοντίνας Γιώργος Πετρακάκος Γιώργος Πολύδωρος».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα