Βίτσας: Να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο

Στις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας αναφέρθηκε την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές οποιοσδήποτε επιχειρήσει τσαμπουκά στο Αιγαίο… Έχουμε ισχυρό στόλο και αεροπλάνα».

«Δεν σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, υπάρχουν όρια που η Ελλάδα και η Ευρώπη δεν ανέχεται να τα υπερβεί κανείς (…) δεν είμαστε στο ’90, είμαστε πολύ ισχυροί στρατιωτικά, με διεθνώς ισχυρή θέση» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας μιλώντας στον ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως «εξετάζουμε όλα τα σενάρια, και το χειρότερο… Οι πολύ προκλητικές δηλώσεις και δράσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα, τα ατυχήματα μπορεί να προκαλέσουν εμπλοκές και μετά άντε να γυρίσεις πίσω».

Ο ίδιος εξήγησε πως η αύξηση της προκλητικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο το τελευταίο διάστημα μπορεί να συνδυαστεί με την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Αφρίν που, όπως φαίνεται, δεν εξελίσσεται όπως τον σχεδίαζε η Άγκυρα.

«Αυτό αναδεικνύει την Τουρκία σε μια διεθνώς νευρική και αναθεωρητική δύναμη, που δεν δέχεται, ή θέλει να αλλάξει, τις διεθνείς συμβάσεις» σημείωσε. «Η σημερινή Τουρκία φαίνεται να ξέχνα ότι μπορεί να προέρχεται από τους Οθωμανούς, άλλα είναι μακρά από την Οθωμανική αυτοκρατορία που έχει διαλυθεί από τις αρχές του 20ου αιώνα» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Βίτσας.

Επιθυμούμε, ένα ειρηνικό ευρωπαϊκό δρόμο για την Τουρκία, άλλα αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είπε ακόμη.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα