Αλαλούμ με τη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στον Μητσοτάκη για τη Novartis

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των Αμερικανικών νόμων».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα για το σκάνδαλο Novartis και έπειτα από τη σύγχυση που προκλήθηκε για το εάν είπε ή δεν είπε τελικά ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δεν υπάρχουν Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρώτος φέρεται να έκανε την εξής δήλωση: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Την είδηση μάλιστα της δήλωσής του είχε κάνει retweet ο ίδιος Αμερικανός πρέσβης από τον λογαριασμό του στο Twitter.

Αργότερα, σε άτυπη ενημέρωσή του το Μαξίμου ανακοίνωσε ότι «σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχετικά άρθρα