«Εκτέθηκα στους πολίτες»: Η Ράνια Αντωνοπούλου μιλά για τον σάλο με το επίδομα ενοικίου

Η τέως αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, έγινε το επίκεντρο δημοσιευμάτων και επιθέσεων από την αντιπολίτευση για ένα ευαίσθητο ζήτημα ηθικής τάξης: την είσπραξη από την ίδια ενός επιδόματος ενοικίου.

Επέλεξε για μέρες να μην απαντήσει στις αιτιάσεις των επικριτών της.

«Αυτό που με θλίβει περισσότερο στην περιπέτεια που οδήγησε στην παραίτησή μου είναι ο τρόπος που εκτέθηκα στα μάτια συντρόφων και ακόμη περισσότερο των πολιτών που αγωνίζονται να επιβιώσουν με τις μεγάλες περικοπές στα εισοδήματά τους, με την υψηλή ανεργία, με τα «κόκκινα» δάνεια και τον φόβο να χάσουν τη μικρή τους περιουσία. Σ’ αυτούς νιώθω την ανάγκη να πω, μαζί με τη «συγγνώμη» μου, τη δική μου αλήθεια, που εξαφανίστηκε μέσα στον ορυμαγδό ψευδών, ανακριβειών και κραυγών της αντιπολίτευσης και των φιλικών της μέσων», δηλώνει η κυρία Αντωνοπούλου στη συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει πως αντιμετώπισε «τη δαπάνη διαμονής ως αναπόσπαστο κομμάτι της υπουργικής αμοιβής. Ακριβώς όπως αποδεχόμαστε τη χρήση αυτοκινήτου και τις λοιπές επικουρίες. Αν δεν μου είχε καλόπιστα υποδειχθεί, θα αγνοούσα την ύπαρξη του».

Στην ερώτηση αν προκύπτει ηθικό ζήτημα, η ίδια απαντά: «Βεβαίως. Γι’ αυτό άλλωστε έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού με SMS την Κυριακή. Όπως εξηγούσα γραπτώς, δεν ήθελα να δώσω την παραμικρή ευκαιρία να πληγεί η κυβέρνηση στην κρίσιμη φάση ολοκλήρωσης της προσπάθειας να βγει η χώρα από την κρίση. Και, επίσης, δεν ήθελα να αποτελέσει το επικοινωνιακό πρόσχημα για την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεπλύνει την εμπλοκή της στο τεράστιο σκάνδαλο της Novartis, και όχι μόνο σ’ αυτό. Ήταν κι αυτό μια ηθική επιλογή, κι ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που το επισήμανε δημόσια».

 

Σχετικά άρθρα