Γκάφα στη Βουλή: Μπέρδεψαν τις κάλπες!

Ερωτήματα προκάλεσε η χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας απορρίφθηκε, όμως εντύπωση προκαλούν οι διαφορές των ψήφων στις 3 ξεχωριστές κάλπες που στήθηκαν.

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η Ν.Δ. και η Χρυσή Αυγή. ΔΗΣΥ και Ποτάμι έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο. ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα, για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. Άκυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισε ένας βουλευτής.

Για τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. Άκυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145. Παρών ψήφισε ένας βουλευτής.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. Άκυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισε ένας βουλευτής.

«Μπέρδεψαν» τις… κάλπες

Αναφορικά με την μυστική ψηφοφορία επί της προτάσεως της Ν.Δ., έγινε γνωστό ότι διαπιστώθηκαν και ψηφοδέλτια τα οποία ήταν άκυρα επειδή κάποιοι βουλευτές τα έριξαν σε λάθος κάλπη.

Κοινοβουλευτικές πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι προφανές ότι αρκετοί βουλευτές έριξαν την ψήφο τους σε λάθος κάλπη, με αποτέλεσμα κάποιες ψήφοι να βρεθούν σε κάλπες που δεν έπρεπε και να θεωρηθούν άκυρες.

Εξήγησαν πιο συγκεκριμένα ότι:

– Στην κάλπη για τον κ. Κουρουμπλή βρέθηκαν 29 άκυρα, από τα οποία τα 9 ήταν ψηφοδέλτια για τους υπουργούς Ξανθό και Πολάκη.

– Στην κάλπη για τον κ. Ξανθό βρέθηκαν 33 άκυρα, από τα οποία τα 12 ήταν ψηφοδέλτια για τους υπουργούς Κουρουμπλή και Πολάκη.

– Ενώ στην κάλπη για τον κ. Πολάκη βρέθηκαν 31 άκυρα, από τα οποία 9 ήταν ψηφοδέλτια για τους Κουρουμπλή και Ξανθό.

*Να σημειώσουμε επίσης πως το άθροισμα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής είναι 92 και ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ΔΗΣΥ) δήλωσε πως θα υπερψηφίσει όμως, στη μυστική ψηφοφορία τα «ναι» για την πρόταση δεν ξεπέρασαν στην καλύτερη περίπτωση τα 88.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα