5 τρόποι για να γίνεις σούπερ μαμά γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια

Εργαζόμενη γυναίκα, νοικοκυρά αλλά πάνω απ’ όλα μαμά! Τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και προσπαθείς να προλάβεις τα πάντα! Να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, να διαβάσεις τα παιδιά, να είσαι καλή στη δουλειά σου… Και να βρεις και λίγο ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου και το σύζυγό σου… Για να συμβεί αυτό πρέπει να είσαι συνεχώς γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια! Δύσκολο; Αλλά όχι ακατόρθωτο!
Υπάρχουν στιγμές μέσα στη μέρα που αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς άλλο, ότι δε θα τα καταφέρεις… Και νιώθεις ότι καταρρέεις…

mama kourasmeni koimatai

Πώς θα καταφέρεις να αντεπεξέλθεις με ισορροπία στους πολλαπλούς σου ρόλους;

– Πάρε βαθιές, γεμάτες εμπιστοσύνη ανάσες και ξεκίνησε τη μέρα σου με ενέργεια

Ένα καλό, πλούσιο σε ενέργεια, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά πρωινό είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου και να είσαι αποδοτική. Κάνε την ανατροπή και επίλεξε ένα αφέψημα, που θα σου προσφέρει ζωντάνια και ενέργεια: Lipton Refreshing Mint & Eucalyptus.

Η μέντα κι ο ευκάλυπτος, γνωστά βότανα για την αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση τους, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα και σε προστατεύουν από τις ιώσεις του Μαρτίου που καραδοκούν και απειλούν να σε… ρίξουν για τα καλά στο κρεβάτι… Και μια μαμά δεν μπορεί να μένει ούτε στο κρεβάτι… Η μέντα δίνει ζωντάνια και είναι ιδανικό βότανο μετά από κάθε γεύμα, καθώς χαρίζει δροσερή αναπνοή και βοηθάει στην πέψη. Έχει ξεχωριστή γεύση, όμως ξεχωρίζει περισσότερο για τα οφέλη της! Από την άλλη ο ευκάλυπτος βοηθά στο αναπνευστικό σύστημα, ιδανικός «σύντροφος» τώρα που αρχίζει η άνοιξη και φέρνει μαζί της και τις αλλεργίες…

mama gelasti paizei me paidi

– Σε στιγμές άγχους και μεγάλης έντασης, δώσε στον εαυτό σου 5 λεπτά ηρεμίας και συγκέντρωσης

Ένα αφέψημα με τα απαραίτητα βότανα θα σε βοηθήσει να βρεις την απαραίτητη ισορροπία σώματος και πνεύματος που έχεις ανάγκη για να τα βγάλεις πέρα. Lipton Body Balance (αποκλειστικά στον ΑΒ) : ένα ξεχωριστό αφέψημα με ιβίσκο, αγριοτριανταφυλλιά και ξύσμα πορτοκαλιού αρκεί για να σου αλλάξει τη διάθεση και να σε φέρει σε αρμονία. Η αγριοτριανταφυλλιά και ο ιβίσκος χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για τη σωματική ευεξία ενώ το ξύσμα πορτοκαλιού δίνει μια ευχάριστη γευστική νότα στο αφέψημα.

– Όταν είσαι πολύ κουρασμένη και αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμη να καταρρεύσεις, πρόσφερε στον εαυτό σου ζεστασιά και τόνωση

Όταν αισθάνεσαι ότι οι δυνάμεις σου σε εγκαταλείπουν και έχεις ανάγκη από λίγη ζεστασιά και τόνωση, τότε η λύση περιέχει τίλιο και τζίντζερ: Lipton Warming Linden & Ginger. 

Το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα δίνει μια… πιπεράτη νότα στο αφέψημα ενώ ταυτόχρονα σε αναζωογονεί. Ο συνδυασμός του με το τίλιο είναι καθοριστικός για να σου προσφέρει την τόνωση που αποζητάς. Το τίλιο θεωρείται το κατεξοχήν βότανο της θαλπωρής, καθώς ηρεμεί τα νεύρα και  σε βοηθάει να αποβάλεις όλη την ένταση αλλά και να χαλαρώσεις.

– Διώξε όλη την αρνητική ενέργεια και αποτοξίνωσε το σώμα σου

Lipton Do the Detox (αποκλειστικά στον ΑΒ): Ο συνδυασμός μέντας και δεντρολίβανου και σπειραίας θα σε βοηθήσει να αποβάλεις όλες τις τοξίνες της μέρας, θα σε χαλαρώσει και θα σε αναζωογονήσει. Το δεντρολίβανο είναι γνωστό ως αρωματικό στη κουζίνα μας αλλά παράλληλα συντελεί στην τόνωση του ανοσοποιητικού, έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Η σπειραία από την άλλη είναι ένα βότανο που δρα ευεργετικά στο πεπτικό σύστημα. Σπειραία, μέντα και δεντρολίβανο είναι ο ιδανικός συνδυασμός αποτοξίνωσης και τόνωσης!

Έτσι επιστρέφοντας στο σπίτι θα έχεις το κουράγιο και την ενέργεια να παίξεις με τα παιδιά, να τα διαβάσεις, να σερβίρεις το φαγητό, να συμμαζέψεις, μέχρι να βγεις εντελώς νοκ άουτ…

– Χαλάρωσε εντελώς πριν πέσεις για ύπνο. Ξάπλωσε στον καναπέ σου αναπαυτικά και κάνε κάτι που σε ευχαριστεί

Μόνη σου ή με παρέα, ανάλογα με το τι πραγματικά επιθυμείς. Διάβασε ένα βιβλίο, δες τηλεόραση, απόλαυσε την αγαπημένη σου σειρά… Για να έχεις έναν πραγματικά ξέγνοιαστο ύπνο, πρόσφερε στον εαυτό σου το Lipton Sweet Nights (αποκλειστικά στον ΑΒ). Ο συνδυασμός του χαλαρωτικού χαμομηλιού, μαζί με το τίλιο και τη λουίζα σού εγγυώνται ότι θα κοιμηθείς σαν πουλάκι!

 

Σχετικά άρθρα