Νέα στοιχεία για Novartis: Σύμβαση με την εταιρεία είχε ο Στουρνάρας

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis προέκυψε και μία… σύμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, η οποία προκαλεί το ενδιαφέρον. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, παρότι τις πρώτες ημέρες του σκανδάλου έλεγε πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρεία, τώρα υπερασπίζεται τη νομιμότητα του ιδιωτικού τομέα.

Η σύμβαση που αποκαλύπτεται προέβλεπε αμοιβή 4.000 ευρώ για τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ χρονολογείται την περίοδο που εκείνος ήταν πρόεδρος του ΙΟΒΕ. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε επιφορτιστεί με το έργο να πραγματοποιήσει δύο παρουσιάσεις που θα είχαν ως θέμα την τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής αγοράς, αλλά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

Τις ομιλίες αυτές θα τις πραγματοποιούσε ενώπιον της διοικητικής επιτροπής της Novartis, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος μέχρι πρότινος διερήγνυε τα ιμάτιά του σημειώνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε επαφή με την φαρμακευτική εταιρεία και εντός της Βουλής έκανε λόγο για «αισχρές συκοφαντίες» παραδέχθηκε πως είχε συνεργαστεί με τη Novartis, αλλά τα έριξε όλα στη νομιμότητα.

Απαντώντας ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για «συκοφαντία», σημειώνοντας ότι η συνεργασία του με την εταιρεία ήταν νόμιμη και έγινε πριν αναλάβει υπουργός.

Αναλυτικά:

«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα. Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του».

Σημειώνεται ότι το όνομα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο Novartis με μία εκ των προστατευόμενων μαρτύρων να σημειώνει ότι είχε δωροδοκηθεί με «δώρα» ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Πηγή: efsyn.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X