Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την τραγωδία στο Αγαθονήσι με νεκρά παιδιά και βρέφος

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για το ναυάγιο του ξύλινου σκάφους, που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες, ανοιχτά του Αγαθονησίου το πρωί του Σαββάτου, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα, μεταξύ αυτών έξι παιδιά και ένα βρέφος.

Η μητέρα του βρέφους κατάφερε να βγει ζωντανή από τη ναυτική τραγωδία όμως έχασε το παιδί της. «Χάλασε η μηχανή καθώς ερχόμασταν προς την Ελλάδα», φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στην μαρτυρία της και περιέγραψε πως θήλαζε το μωρό της όταν το σκάφος ξεκίνησε να βυθίζεται.

«Αρχίσαμε να ανησυχούμε και σηκωθήκαμε όρθιοι πάνω στην βάρκα. Σε ελάχιστα λεπτά βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε».

Ακόμη μία μαρτυρία, αυτή ενός δύτη που συμμετείχε στις έρευνες διάσωσης, ρίχνει περισσότερο φως στο μέγεθος του δράματος.

«Πήγαινα κοντά τους να τα πιάσω να τα βάλω στην βάρκα πάνω στο σκάφος του λιμενικού. Και έκλαιγα, τρελαινόμουν. Έλεγα: «τι να κάνω τώρα»; Είναι πνιγμένος ο άνθρωπος, ειδικά τα παιδιά. Απίστευτο!», είπε στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε:

«Εγώ ήμουν κάτω στο βυθό και έκλαιγα. Δεν μπορώ να σας πω, ειδικά όταν είδα τα παιδιά αυτά, και ένα 10χρονο αγόρι λες και κοιμόταν πάνω στη θάλασσα, ένα κορίτσι 17χρονο… Τι να πω; Τα θυμάμαι και τρελαίνομαι. Στο σημείο που βγήκαν ήταν όλο σπηλιές. Κακός τόπος δηλαδή και ίσως χτυπάγανε… γιατί είδα μερικούς που ήταν τα μούτρα τους, τα χέρια τους χτυπημένα πάρα πολύ, πολλά χτυπήματα».

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα