Στο «σφυρί» η βίλα του Μπάμπη Βωβού στο Π. Ψυχικό – Η άνοδος και η πτώση του «Μίδα» του real estate

Τον είχαν χαρακτηρίσει «βασιλιά» της κτηματαγοράς. Ήταν ο «Μίδας» του real estate από το 1990 μέχρι και το 2008 γιατί ό,τι άγγιζε γίνονταν χρυσός.

Έκτισε δεκάδες επαγγελματικούς χώρους μετατρέποντας τη λεωφόρο Κηφισίας σε business road υψηλών προδιαγραφών. Επιχείρησε να γίνει βασιλιάς και στα εμπορικά κέντρα με ένα από τα μεγαλύτερα mall των Βαλκανίων που ξεκίνησε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ένας από τους πλουσιότερους και πιο γνωστούς Έλληνες, βρίσκεται πλέον με το φάσμα του πλειστηριασμού ακόμη και της προσωπικής του ακίνητης περιουσίας.

Ο λόγος για τον Μπάμπη Βωβό, τον σημαντικότερο κατασκευαστή κτιρίων των τελευταίων ετών που κάποτε τον κατηγορούσαν για την αισθητική αυτών των ακινήτων που έμειναν γνωστά και ως «Βωβοκτίρια».

Ο κατασκευαστής των επαγγελματικών συγκροτημάτων θα δει στις 28 Μαρτίου τη βίλα του στο Παλαιό Ψυχικό να βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 2,64 εκατ. ευρώ.

Το σπίτι των 650 τ.μ. σε οικόπεδο άνω του ενός στρέμματος, είναι από τα πιο ωραία κτίρια της περιοχής με πισίνα, μπαρ, μοναδικά καθιστικά, έξι κρεβατοκάμαρες κ.λπ. Αυτό το ακίνητο είναι φορτωμένο με πολλά βάρη και πολλές εταιρείες, τράπεζες ή ιδιώτες θέλουν να πουληθεί για να πάρουν μέρος των απαιτήσεών τους.

Κι όμως, ποιος θα περίμενε ότι ο Βωβός θα χάνει το προσωπικό του καταφύγιο. Μια απόφαση του ΣτΕ, ένας… κορμοράνος στον Βοτανικό, και πολλοί ακτιβιστές, έβαλαν τη σφραγίδα για την αρχή του τέλους του Βωβού. Η απόφαση που μπλόκαρε την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, σε συνδυασμό με τη διπλή ανάπλαση στη Λ. Αλεξάνδρας, ήταν το χτύπημα που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε. Τα χρέη άρχισαν να τρέχουν, η κρίση στην κτηματαγορά προκάλεσε απώλεια εισοδημάτων, κτίρια άδειασαν, κάποιοι δεν πλήρωναν. Έτσι η εταιρεία του Βωβού άρχισε να παραπαίει, να πουλάει περιουσιακά στοιχεία για να ξεχρεώσει.

Τώρα, ήρθε η ώρα που ο ισχυρός άλλοτε κατασκευαστής Μπάμπης Βωβός, να χάσει ακόμη και το ίδιο του το σπίτι.

Πηγή: tovima.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X