Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας: Ζήσε την κάθε μέρα με το μότο «La vie est belle»

Ευτυχία, ένα αίνιγμα που ουκ ολίγοι φιλόσοφοι, συγγραφείς και στοχαστές στην ιστορία έχουν προσπαθήσει να λύσουν, μια έννοια που παραμένει επίκαιρη από τα χρόνια του Αριστοτέλη, που δίδασκε πως «Η ευτυχία μας εξαρτάται από εμάς», ως σήμερα. Εξάλλου, πρόσφατα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξαν ότι η θετική σκέψη μπορεί να επηρεάσει την απόδοση και να έχει θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ: Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΟΤΑΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΜΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ.

Ευτυχία: ένα ζήτημα πανανθρώπινο, που μας αγγίζει όλους.

Όποια κι αν είναι η δική σας προσέγγιση, ένα είναι βέβαιο: η χωρίς ενοχές απόλαυση της δύναμης της ομορφιάς μπορεί να λειτουργήσει σαν το μονοπάτι προς την ευτυχία. Για τη Lancôme αυτό το μονοπάτι είναι στρωμένο με τριαντάφυλλα. Έχοντας στην καρδιά της ως βασικές αξίες εκείνες της αυτο-αποδοχής, της θηλυκότητας και της ευτυχίας, η Lancôme, από το 1935, οικοδομεί μια φιλοσοφία ευτυχίας και ομορφιάς, θεμελιωμένη πάνω σε επτά βασικούς πυλώνες:

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Το να αξιοποιούμε τον χρόνο που έχουμε και να τον μοιραζόμαστε με εκείνους που αγαπάμε, μεταδίδοντας την αξία αυτή και στην επόμενη γενιά, είναι το θεμέλιο της ευτυχίας.

ΝΑ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Ποιος δεν έχει ακούσει εκείνη τη φωνούλα μέσα στο μυαλό του, να ρωτάει «Αυτό θες πραγματικά;». Είναι η ίδια φωνή που μας ενθαρρύνει να ακολουθήσουμε τον λιγότερο πολυταξιδεμένο δρόμο και να κυνηγήσουμε αυτό που
πραγματικά επιθυμούμε. Ακόμα κι αν είναι ένας ψίθυρος, μην τον αγνοήσετε, είναι η φωνή της καρδιάς σας.

ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ

Όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Πίσω από κάθε μας πράξη κρύβεται ένα συναίσθημα, που δίνει νόημα σε ό,τι κάνουμε. Ας κάνουμε κάθε πράξη μια δήλωση και μια υπενθύμιση ότι «δρω, σε συνάρτηση με τον κόσμο γύρω μου».
ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ. Γιατί η ευτυχία ξεκινά από εμάς τους ίδιους και γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας. Αφιερώστε λίγη ώρα για να διαβάσετε, να γράψετε, να περπατήσετε, να κολυμπήσετε, να βγείτε έξω, να ανακαλύψετε νέα πράγματα, να μάθετε και να εξελιχθείτε, ή απλώς να απολαύσετε μερικές στιγμές γλυκιάς απραξίας.

ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Η ευτυχία δεν έχει νόημα, αν δεν την μοιραζόμαστε. Η ευτυχία μεγαλώνει μέσα από την επαφή μας με όσους διαλέγουμε να έχουμε δίπλα μας. Δυναμώνει, κάθε φορά που συζητούμε με έναν ενδιαφέροντα συνομιλητή ή ακόμα κι όταν η ματιά μας συναντά ένα άλλο σπινθηροβόλο βλέμμα. Ένα και μόνο χαμόγελο μπορεί να κάνει τη μέρα κάποιου πιο φωτεινή.

ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ

Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Σκεφτείτε, απλώς, πόσα μέρη μπορείτε να επισκεφθείτε μέσα σε 24 ώρες, πόσους ανθρώπους μπορείτε να συναντήσετε, πόσες φιλίες μπορείτε να ξεκινήσεις. Μία και μόνο στιγμή είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα, αρκεί να ξέρετε πώς να την αδράξετε.

ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Η ευτυχία είναι το ταξίδι, όχι προορισμός. Κάθε καινούρια μέρα μπορεί να είναι η καλύτερη μέρα της ζωής σας, μέχρι την επόμενη.

Το moto σου καθημερινά: “La vie est belle”, δηλαδή “Η ζωή είναι ωραία”!

Πώς; Με κάθε επίσκεψή της στο κατάστημα, την Τρίτη 20 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, κάθε γυναίκα της Lancôme που έχει πάθος με την ομορφιά μπορεί να αποκτήσει ένα Δώρο Ευτυχίας και ταυτόχρονα να ανακαλύψει το νέο La vie est belle L’ Éclat Eau de Toilette. Πρόκειται για το νέο κεφάλαιο στη μαγευτική ιστορία της αναζήτησης του joie de vivre. Γιατί, όλοι κρύβουμε, βαθιά μέσα μας, μια ακαταμάχητη πηγή ευτυχίας που λαχταρά να απελευθερωθεί. Η Lancôme αιχμαλώτισε μέσα σε ένα μπουκάλι εκείνη ακριβώς τη σπίθα, που ωθεί κάθε γυναίκα σ’ αυτή την πηγή ευτυχίας, και είναι πιο εκθαμβωτική από ποτέ άλλοτε. Με λίγη βοήθεια από το Τριαντάφυλλο της Lancôme, το απόλυτο σύμβολο ευτυχίας και γενναιοδωρίας, θα ανακαλύψετε το δικό σας αγαπημένο La Vie est Belle.

Προσφέροντας αυτό το Τριαντάφυλλο σε μια φίλη σας, θα της δώσετε την ευκαιρία να αποκτήσει κι εκείνη τη δική της στιγμή ευφορίας κι έτσι θα δημιουργηθεί μια πραγματική αλυσίδα ευτυχίας!

 

 

 

Η ευτυχία είναι εδώ μπροστά σας, είναι το επόμενο βήμα σας, είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός και οι άνθρωποι που επιλέγετε για να ταξιδέψετε μαζί τους. Η ευτυχία είναι όλα όσα σας κάνουν να χαμογελάτε πλατιά.

Σχετικά άρθρα