«Κομμένη» στα δύο η χώρα: Χιόνια στο Βορρά, πνιγμένη στη σκόνη η Κρήτη

«Κομμένη» στα δύο είναι η χώρα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες και σήμερα, Παρασκευή. Την ώρα που στη Βόρεια Ελλάδα οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, στη Νότια, και ειδικά στην Κρήτη, η αφρικανική σκόνη έχει σκεπάσει πολλές περιοχές.

Στα ορεινά και ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας από χθες Πέμπτη σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις με την Φλώρινα να αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω της χιονόπτωσης και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Οι παροδικές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στη δυτική Μακεδονία, ενώ στα υπόλοιπα μέρη της Βορείου Ελλάδας ο καιρός θα παραμείνει άστατος με τοπικές βροχές.

Την ίδια ώρα αποπνικτική είναι η κατάσταση στην Κρήτη με την αφρικανική σκόνη να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Η θερμοκρασία παραμένει καλοκαιρινή από 26 έως 28 βαθμούς και οι ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί άνεμοι δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Πηγή: in.gr

Πηγή φωτό: zarpanews.gr

Σχετικά άρθρα