«10 Μικροί Μήτσοι»: Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Έπειτα από πολλά χρόνια μια ξεχωριστή γριά, που ενσαρκώνει ο Παύλος Χαϊκάλης, ξαναχτυπά στη μικρή οθόνη. Η Πλούσια τα βάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ,  ο Ντίμης ανοίγει σχολή φλώρων και ο αστυνόμος Φευγουλέας ετοιμάζεται για… εξοικείωση με αναρχικούς! Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει με… πλήρη εξάρτηση και, 17 χρόνια μετά, ξαναχτυπά με τους «10 Μικρούς Μήτσους» του, ίδιους αλλά και ανανεωμένους. Σημείο συνάντησης αυτή τη φορά ο ΑΝΤ-1 και πρώτο ραντεβού σήμερα (31/3) στις 21:00.

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο γνωστός δημιουργός μιλάει για το τότε και το τώρα των «Μήτσων», το στοίχημά του, τις πιθανές συγκρίσεις…

Ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσιάζει νέα επεισόδια που παρακολουθούν τα γεγονότα της εποχής, εντός κλίματος, με την ίδια λογική, προσέγγιση και το στυλ που ακολουθούσε πάντα.

Πρώτος και καλύτερος βέβαια  ο γνωστός Υπαλληλάκος. Ο… φοβισμένος Μήτσος που συνεχίζει τις ασκήσεις θάρρους, ζει πλέον σε ένα σπίτι χωρίς τοίχους, δίχως πόρτες. Η τράπεζα του τα πήρε όλα. Σε ένα σπίτι ακριβώς όπως είναι τα σπίτια των Ελλήνων. Υπάρχουν οι τοίχοι αλλά η κρίση έχει ξηλώσει τις ζωές των ανθρώπων.

Στο πρώτο επεισόδιο θα έχουμε τον μεγάλο αποχωρισμό στο κομμωτήριο. Ξεκινάει με την τελευταία συνάντηση του Ντίμη με τον Βασιλάκη (Βασίλης Χαραλαμπόπουλος), ο οποίος ερωτεύεται έναν ΟΥΚά, λέει ψέματα ότι πάει στην Αμερική για να κάνει καριέρα κομμωτή στο L.A. Φέρνει ως αντικαταστάτη του στο κομμωτήριο τον αδερφό του (Δημήτρης Μακαλιάς). Κι έτσι ξεκινάει ένας έρωτας κατ’ εντολήν, που στη διαδρομή θα εξελιχθεί.

Ο Μούτσος με τον Σκαραβαίο (Τάσος Παλαντζίδης), τον ταξιτζή, έχουν φτιάξει δική τους εταιρία, το Taxiμπιπ. Σκέφτονται τι περισσότερο μπορούν να κάνουν για να ευχαριστήσουν τον πελάτη τους: μήπως να του φτιάχνουν εσπρέσο ή να του έχουν εκπτωτικό κουπόνι;

Η Μάνα ζει πάντα στο ίδιο σπίτι με τα παιδιά της γιατί δεν μπορεί κανένας να φύγει με την κρίση. Έχει και τρία εγγόνια, τα δύο από την κόρη της και ένα που έχει υιοθετήσει ο γιος της με τον σύντροφό του. Τα παιδιά φεύγουν μετανάστες στην Ταϊλάνδη, αυτή μένει πίσω να μεγαλώσει τα τρία εγγόνια ενώ έχει παντρευτεί κι έναν άντρα που ουσιαστικά τον πήρε για δεύτερη σύνταξη. Αυτός έχει πάθει διάφορα εγκεφαλικά, δεν έχει καλή επικοινωνία και την τρελαίνει. Το τι θα συμβεί στο τέλος όμως κανείς δεν ξέρει… Ή μάλλον μόνο ο Λάκης Λαζόπουλος το ξέρει…

Η Πλούσια βρίσκεται σε πανικό και κάνει μαθήματα… φτώχειας, με την Ελενίτσα (Ελένη Γερασιμίδου).

Οι Βλάχοι, η Ελενίτσα με τον Μήτσο, παραμένουν ένα από τα σταθερά κλασικά ζευγάρια. Κάθε μήνα κάνουν κλήρωση ποιον λογαριασμό θα πληρώσουν, γιατί δεν μπορούν να τους πληρώσουν όλους. Με βάση την κλήρωση του μηνός γίνεται και η συζήτησή τους.

Ο Φευγουλέας δεν μπορεί να συνηθίσει καθόλου την καινούρια κατάσταση, είναι φύσει αδύνατον. Του δίνουν ένα καινούριο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,  εξοικείωσης με αναρχικούς. Θα πρέπει λοιπόν σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό να συναντάνε αναρχικούς και να τους κατανοούν, να ακούνε τα προβλήματά τους και να έρχονται πιο κοντά τους.

Οι Γέροι (στο ρόλο της γριάς ο Παύλος Χαϊκάλης) – πετάνε τα φάρμακα της Novartis που έχουν πιει, καθώς ο Πολάκης θα υποχρεώσει όλους τους γέρους να φτύσουν ό,τι χάπια  έχουν πιει προκειμένου να βρει πόσα φάρμακα έχουν καταναλωθεί την επίμαχη περίοδο. Πρέπει να πάνε όλοι να καταθέσουν τι χάπια έχουν πιει κι από ποιους. Όμως καταλαβαίνουμε ότι η γριά των «10 Μικρών Μήτσων», είναι μία από τους προστατευόμενους μάρτυρες…

Ο Τζίμης έχει ανοίξει σχολή φλώρων και επειδή οι φλώροι είναι σε διωγμό, βρίσκουν διάφορα τεχνάσματα πως μπορεί να ζει ο φλώρος σα φλώρος αλλά χωρίς να προκαλεί.

Ο Τζίμης από την Καρδίτσα είναι πάντα στο χωριό του και καλεί τον Τζίμη να πάει στην Καρδίτσα. Εκείνος αρνείται, έλα όμως που ο έρωτας θα χτυπήσει την καρδιά του Τζίμη με μία Καρδιτσιώτισσα.

Θα δούμε βεβαίως βεβαίως και τους Θεσσαλονικείς με τον Λάκη να βρίσκεται και πάλι με τον Δημήτρη Σταρόβα. Θυμωμένοι με τον ΠΑΟΚ, καθηλωμένοι στο μπαλκόνι, συνεχίζουν να ζουν με τις μανάδες τους, μιλώντας για το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας που ζει με την οικογένεια γιατί δεν μπορεί να πάει πουθενά. Στο τρίπτυχο, ΠΑΟΚ-Μάνα-Γκόμενες κινείται η ζωή των Θεσσαλονικέων κάνοντας πλάκα με όλα όσα συμβαίνουν στην συμπρωτεύουσα.

Ο Γύφτος θα εμφανίζεται με ένα μεγάλο ακουστικό, ελεγχόμενος από το κοντρόλ της σημερινής «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας και η Μισέλ θεωρεί ότι έχει μεγαλώσει, είναι ανύπαντρη γιατί δεν της άρεσε κανένας, έχει κατάθλιψη, έχει τα νευράκια της και σκέφτεται να κάνει μόνο μία εμφάνιση στο τελευταίο επεισόδιο…

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα