Ακτιβίστρια μπήκε στα γραφεία του YouTube και προκάλεσε αιματοχυσία (Φωτό-Βίντεο)

Η 38χρονη ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων Νασίμ Αγκντάμ με καταγωγή από το Ιράν ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ένοπλης επίθεσης στα κεντρικά γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια.

Η γυναίκα εισέβαλε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του YouTube, στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια, αργά το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) και άνοιξε πυρ κατά εργαζομένων. Η αστυνομία κατέφθασε άμεσα στο σημείο της επίθεσης, προχωρώντας στην εκκένωση των εγκαταστάσεων. Εκατοντάδες εργαζόμενοι πέριξ των εγκαταστάσεων του YouTube ανέφεραν σε αναρτήσεις τους ότι ήταν εγκλωβισμένοι στα γραφεία τους, μεταδίδοντας βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας.

Η Αγκντάμ πυροβόλησε περισσότερες από 20 φορές πριν να βάλει τέλος στη ζωή της αφού πρώτα τραυμάτισε τρία άτομα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας άνδρας 36 ετών ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μια 32χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά και μια 27χρονη, της οποίας η κατάσταση κρίνεται ως μη σοβαρή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Αγκντάμ υποστήριζε ότι το YouTube λογόκρινε τα βίντεό της. Είχε μάλιστα ανεβάσει και σχετικές φωτογραφίες και βίντεο στα οποία κατηγορούσε τους διαχειριστές της πλατφόρμας ότι επεξεργάστηκαν τα βίντεό της με αποτέλεσμα να μην έχουν views, κάνοντας λόγο για «διακρίσεις και ανισότητα».

https://www.youtube.com/watch?v=zlA0rAsffrE

Σχετικά άρθρα