Στην Αδριανούπολη και πάλι οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής θα δουν για πέμπτη φορά τους γονείς τους οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παραμένουν για 36η μέρα φυλακισμένοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου. Οι γονείς των Μητρετώδη και Κούκλατζη αναμένεται να φτάσουν στις φυλακές περίπου στη 13.00, ενώ νωρίτερα θα έχουν συνάντηση στο ελληνικό προξενείο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης ο οποίος επανέλαβε «ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την αποφυλάκιση και ταχύτερη επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα».

Επιπλέον ο κ. Κουβέλης τους ζήτησε να μεταφέρουν τις προσωπικές του ευχές στους δύο στρατιωτικούς ενόψει του Πάσχα.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχει καταρτίσει πλέγμα συμβολικών δράσεων για τους δυο στρατιωτικούς με το σύνθημα “Είστε μαζί μας” που θα αναγράφεται ακόμη και  στις λέσχες και στα κυλικεία των σχηματισμών και των μονάδων.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με στρατιωτικούς ιερείς,  επιδιώκεται στις εκκλησίες των μονάδων και των σχηματισμών να κρατηθούν δυο κενά στασίδια, συμβολίζοντας την αναμονή για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών.

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ, δύο στασίδια σε όλες της εκκλησίες της Καστοριάς θα είναι αφιερωμένα, στους δύο στρατιωτικούς.

«Ο Εσταυρωμένος Ιησούς να είναι κοντά με τους φυλακισμένους στρατιώτες»

«Απόψε ο Εσταυρωμένος ας συντροφέψει τα δυο μας παιδιά, τους δυο στρατιώτες που μιμούνται τον Χριστό, και είναι και αυτά μέσα στις φυλακές», ευχήθηκε από την Αλεξάνδρεια ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, κατά την Ακολουθία των Παθών στον κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Και προσέθεσε: «Κι αν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι να τους δικάζουνε, να ξέρουνε πως ο Βασιλεύς της ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός, δε θα αφήσει αυτά τα παιδιά μας, που δίδουν μάχη εκεί, γιατί αγαπούνε Πατρίδα, Ελλάδα, Ορθοδοξία. Ο Θεός να είναι κοντά τους»

Τη συγκινητική τελετή, παρακολούθησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Εμμανουήλ Κακαβελάκης, εκπρόσωποι ομογενειακών σωματείων και πολλοί πάροικοι.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα