Κίνα: Μωρό γεννήθηκε 4 χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του!

Η ιστορία είναι πρωτοφανής και συγκινητική. Ένα μωρό γεννήθηκε στην Κίνα από παρένθετη μητέρα 4 χρόνια μετά τον θάνατο των γονιών του! Όπως μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ το ζευγάρι σκοτώθηκε το 2013 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Το ζευγάρι είχε καταψύξει έμβρυα με την ελπίδα να αποκτήσει κάποια στιγμή παιδιά και μετά τον θάνατό τους οι γονείς τους έδωσαν μεγάλη νομική μάχη για να τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν τα έμβρυα.

Το αγοράκι γεννήθηκε τον Δεκέμβρη από παρένθετη μητέρα με την εφημερίδα Beijing News να αναφέρει ότι η περίπτωση αυτή είναι μοναδική στα χρονικά και για τον λόγο αυτό υπήρξαν πολλά νομικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν.

Δεν υπήρχε προηγούμενο για το εάν μπορούσαν οι γονείς των θανόντων να «κληρονομήσουν» τα έμβρυα και οι παππούδες και γιαγιάδες έπρεπε να αποδείξουν πως, εκτός από το νοσοκομείο του Ναντζίν (όπου φυλάσσονταν τα έμβρυα), υπάρχει και άλλη κλινική που μπορεί να τα κρατήσει κατεψυγμένα και ασφαλή.

Τέτοιο νοσοκομείο δεν υπάρχει στην Κίνα, ενώ, επιπλέον, η απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας είναι παράνομη στη χώρα.

Έτσι οι «κληρονόμοι» έπρεπε να απευθυνθούν στο εξωτερικό και πήγαν στο Λάος, όπου η συγκεκριμένη διαδικασία είναι νόμιμη.

Από τη στιγμή που καμία αεροπορική εταιρεία δεν αναλάμβανε την ευθύνη να μεταφέρει τα έμβρυα, η μεταφορά έγινε οδικώς.

Ένα ακόμη πρόβλημα ήταν και εκείνο της υπηκοότητας του παιδιού. Για τον λόγο αυτό η παρένθετη μητέρα μεταφέρθηκε από το Λάος στην Κίνα με τουριστική βίζα και γέννησε στη χώρα.

Παράλληλα, επειδή οι γονείς του έχουν πεθάνει, και οι τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες έδωσαν αίμα για να γίνουν τεστ DNA και να αποδειχθεί ότι το παιδί, το οποίο ονομάστηκε Τιαντιάν, είναι όντως εγγόνι τους και είναι Κινέζος.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα