Δίαιτα χωρίς τη βοήθεια διαιτολόγου: Σωστό ή λάθος;

Είμαι 17 χρονών, 1,70 ύψος και 69 κιλά. Πριν δύο χρόνια αποφάσισα να αδυνατίσω χωρίς την βοήθεια διαιτολόγου με αποτέλεσμα να χάσω 20 κιλά. Ωστόσο από τότε μέχρι τώρα έχω πάρει τα μισά κιλά σχεδόν. Τι μου συμβουλεύετε να κάνω; Δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω και δεν θέλω να πάω σε διατροφολόγο από την στιγμή που πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω ξανά!!! Πιστεύετε ότι είμαι καλά στα κιλά μου;

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ένας διατροφολόγος δεν θα σε βοηθήσει μόνο στο να χάσεις βάρος. Αυτό πολύ σωστά πιστεύεις μπορεί ο καθένας μας να το καταφέρει, με διάφορους τρόπους. Ένας πτυχιούχος διαιτολόγος -διατροφολόγος θα κάνει πολλά περισσότερα. Θα σε βοηθήσει να φτιάξεις την σχέση σου με την τροφή, να αγαπήσεις το σώμα σου και να μάθεις να το φροντίζεις σωστά. Όταν τρώμε λιγότερο από ό,τι «καίμε» χάνουμε «κιλά». Ωστόσο, πολλές φορές αυτά τα «κιλά» είναι απλά νερό, και τρώγοντας λανθασμένες επιλογές και συνδυασμούς τροφών, στερούμε από τον οργανισμό μας θρεπτικά συστατικά με αποτέλεσμα να πεινάμε συνεχώς. Αυτή η βιολογική ανάγκη για τροφή συν την ψυχολογική πίεση που ασκεί η δίαιτα και φυσικά άλλοι παράγοντες στην ζωή μας μπορεί να μας εγκλωβίσουν σε έναν φαύλο κύκλο.

Επένδυσε λοιπόν σε μια συνεργασία με έναν διαιτολόγο, ο οποίος βάσει λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού αλλά και διατροφικών συνηθειών με βάση την σύσταση του σώματος σου θα «κτίσει» πάνω σου το κατάλληλο πλάνο το οποίο με την διατροφική εκπαίδευση θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις και να διατηρήσεις το ιδανικό σωματικό βάρος για πάντα.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

Σχετικά άρθρα