Αυτό που θέλουν οι γυναίκες: Το μυστικό για καλύτερο σεξ μέσα στη σχέση

Μιλώντας για τη σημασία της συναισθηματικής σύνδεσης του ζευγαριού, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Σεξουαλικότητα και Σχέσεις», η Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας Dr Sue Johnson «αποκάλυψε» αυτό που η ίδια θεωρεί καταλύτη για καλύτερο σεξ στην περίπτωση των γυναικών.

Όπως είπε, επικαλούμενη και σχετικές έρευνες, το κλειδί για τις γυναίκες είναι το αίσθημα ασφάλειας που βιώνουν.

Και πώς μια γυναίκα διαπιστώνει ότι ο εραστής της προσφέρει αυτή την ασφάλεια; Μα φυσικά επειδή μπορεί να επικοινωνήσει πιο αποτελεσματικά μαζί του. Κατά την ανάλυση της Johnson, η συναισθηματική ασφάλεια προσφέρει μια καλύτερη αίσθηση του εαυτού και έτσι προκύπτει και το καλύτερο σεξ.

Οι γυναίκες συσχετίζουν εκ φύσεων την ασφάλεια με τη σεξουαλική επιθυμία και επιδιώκουν να ελέγχουν το επίπεδο ασφάλειας μέσα στη σχέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί μια γυναίκα να έχει ερωτική διέγερση και χωρίς να πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις. Μπορεί ενδεχομένως να έχει διέγερση, αλλά να μην είναι έτοιμη να προχωρήσει σε σεξουαλική επαφή. Η επιθυμία όμως, λέει η Dr Sue Johnson, θα προκύψει μόνο όταν νιώσει την απαιτούμενη ασφάλεια.

Αυτό που κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει, λοιπόν, είναι ότι η εγκαθίδρυση επικοινωνίας πριν τη σεξουαλική πράξη, μπορεί να έχει θεματικά αποτελέσματα στην ποιότητα του σεξ.

Σύμφωνα με την Johnson, η ανασφάλεια καταστρέφει τη σεξουαλικότητα καθώς όταν υπάρχει φόβος οδηγούμαστε σε αυτό που η ίδια ονομάζει «αποσυντονισμό» με το ταίρι μας. Όπως χαρακτηριστικά λοιπόν επισήμανε στην ομιλία της στο Συνέδριο «το συναίσθημα στο σεξ είναι ό,τι η μουσική για τον χορό».

Διαβάστε κι αυτό:

Ο χρόνος και ο γάμος σκοτώνουν το σεξ: Μύθος ή αλήθεια;

Το ρομπότ του σεξ και η σημασία του συναισθηματικού δεσμού στο ζευγάρι

Σχετικά άρθρα