Λιμάνι Πάτρας: Επιχείρηση εκκένωσης άτυπων καταυλισμών μεταναστών

Ολοκληρώθηκε η συντονισμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πάτρα για την απομάκρυνση μεταναστών που διέμεναν στους άτυπους καταυλισμούς που είχαν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες σε χώρους των πρώην εργοστασίων ΑΒΕΞ και Λαδόπουλου, απέναντι από το νότιο λιμάνι της πόλης.

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το πρωί, συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που εισήλθαν ταυτόχρονα στους δύο καταυλισμούς ενημερώνοντας τους μετανάστες για την επικείμενη απομάκρυνσή τους.

Χωρίς να δημιουργηθούν αντιδράσεις περίπου 600 μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε δομές εκτός Αχαΐας προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των εγγράφων τους και η ταυτοποίησή τους.

Ανάμεσά τους εντοπίστηκαν και τέσσερις ανήλικοι για τους οποίους θα ληφθεί εδική μέριμνα καθώς παρόντες στην επιχείρηση ήταν οι εισαγγελείς Ανηλίκων Ανθούλα Μπούμπα και Δήμητρα Καπελιαρή.

«Παρών» ήταν και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος ανέφερε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ότι όλα εξελίχθηκαν με απόλυτη ομαλότητα τονίζοντας ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα».

Θυμίζουμε ότι στα συγκεκριμένα εργοστάσια είχαν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα επεισόδια μεταξύ μεταναστών, με τελευταίο την 5η Μαΐου 2018, οπότε και έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος Αφγανός.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα