Πυρκαγιά Αττική: Εξακολουθούν να παραμένουν ενεργά δύο μέτωπα στην Κινέτα

Οι πυρκαγιές στον ορεινό όγκο στην Κινέτα παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη για τρίτη ημέρα. Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η φωτιά έχει πλέον δύο μέτωπα, το ένα προς τους Αγίους Θεοδώρους και το άλλο προς Αλεποχώρι.

Σημειώνεται, ότι χθές Τρίτη εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Στην περιοχή Αέρας στα Γεράνια Όρη επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 5 μηχανήματα του Στρατού, επιχειρούν στο σημείο ενώ από το πρώτο φως της ημέρας υπάρχει και η αρωγή των εναέριων μέσων, 6 ελικοπτέρων και 4 αεροσκαφών.

Παράλληλα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Καλλιτεχνούπολη Αττικής, επιχειρούν 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 25 εθελοντές με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 5 μηχανήματα έργου και 1 ελικόπτερο.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις πυρκαγιές της Αττικής συνδράμουν 64 πυροσβέστες με 2 οχήματα από την Κύπρο και 2 αεροσκάφη από την Ιταλία ενώ αναμένεται βοήθεια και από τη Ρουμανία Οι δυνάμεις αυτές έχουν κινητοποιηθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σε συμπαράσταση των κατοίκων του οικισμού Κινέτα, που επλήγη από την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά, η Ολυμπία Οδός θα παραμείνει σε αναστολή είσπραξης διοδίων στους πλευρικούς σταθμούς Πάχης Μεγάρων έως την Τρίτη 31 Ιουλίου. Το κόστος των διελεύσεων αναλαμβάνει η ίδια η εταιρία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα