Τρίτο πρόσωπο: «Τον πιέζω να χωρίσει και μου ζητάει χρόνο. Τι να κάνω»;

Γνώρισα κάποιον 44 χρονών πριν από ένα χρόνο. Μου άρεσε πολύ, αλλά έμαθα ότι είχε σχέση. Παρόλα αυτά συνέχισα να τον διεκδικώ. Στην αρχή έδειχνε ενδιαφέρον, αλλά δεν ήθελε να προχωρήσει. Πριν 5 μήνες αρχίσαμε να βγαίνουμε. Του ζήτησα να χωρίσει, αλλά μου είπε ότι θέλει χρόνο γιατί είναι 6 χρόνια με την κοπέλα του. Εγώ όμως δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση και τελευταία τσακωνόμαστε συνέχεια. Δεν θέλω να τον χάσω αλλά έχω παγώσει τελευταία. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά η Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος Υγείας Γεωργία Πουλημενέα:

Η σχέση που μου περιγράφεται είναι περιπλεγμένη καθώς ο σύντροφός σας είναι παράλληλα σε άλλη σχέση. Θα ήταν καλό να εξετάσετε γιατί αποφασίσατε να εμπλακείτε σε μια σχέση όπου ο σύντροφος δεν είναι απόλυτα συναισθηματικά διαθέσιμος.

Εκείνος φαίνεται μπερδεμένος  και καλό είναι να μην χωρίσει υπό μορφή πίεσης από την πλευρά σας. Είστε και οι δυο σε ηλικίες (αν και εκείνος αρκετά μεγαλύτερος) που τα πράγματα θα ήταν ωφέλιμο να ήταν ξεκάθαρα προκειμένου να είστε και οι δύο ικανοποιημένοι.

Κατανοώ λοιπόν γιατί νιώθετε έτσι απόμακρη απέναντί του, αλλά εξαρχής η σύναψη αυτής της σχέσης είχε συναισθηματικά ρίσκα. Ελπίζω να βρείτε μέσα σας τα πραγματικά κίνητρα για αυτή την επιλογή σας (κυρίως συναισθηματικά) και να πράξετε το καλύτερο δυνατό για τη δική σας ζωή.

Πουλημενέα Γεωργία
Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχολόγος Υγείας
www.mentalcare.gr
facebook.com/mentalcare.gr
6978798298 / [email protected]

Σχετικά άρθρα