Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ένταση προκαλούν οι ανακοινώσεις των Τούρκων για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο
limeniko tourkia
Orlok / Shutterstock.com

Ένταση προκαλούν οι ανακοινώσεις των Τούρκων για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το καθεστώς Ερντογάν και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες Καμμένου-Ακάρ, μπορεί να έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα «χαλάρωσης» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, που όμως δεν προκαλεί κανένα εφησυχασμό στην Αθήνα. Αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία από τις ανακοινώσεις που Τούρκοι υπουργοί και αξιωματούχοι έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα και με τις οποίες προαναγγέλλουν «γεωτρήσει στη Μεσόγειο» τις επόμενες εβδομάδες!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr , ενδεικτικό της εγρήγορσης που υπάρχει στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν λίγες ημέρες πριν την 5η Οκτωβρίου, όταν και αρχίζει η μεγάλη διακλαδική άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι με αφορμή τις ασκήσεις, ο ελληνικός Στόλος θα βρίσκεται ανεπτυγμένος στο Αιγαίο.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον Στρατό Ξηράς. Η σύλληψη των δύο Τούρκων στρατιωτικών οφείλεται και στα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στον Έβρο, με ενίσχυση των περιπόλων σε ολόκληρη τη μεθοριακή γραμμή.

Στην ΠΑ η συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο την διατηρεί έτσι κι αλλιώς πάντα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Χθες έγιναν 43 παραβιάσεις στο Αιγαίο και το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι σε μία από αυτές συμμετείχε και εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων.

Η συμπεριφορά της Τουρκίας με δεδομένη την εσωτερική της κατάσταση δεν μπορεί να προβλεφθεί και για αυτό η Αθήνα προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο. Οι ανακοινώσεις των Τούρκων για γεωτρήσεις στην περιοχή μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου είναι μια ένδειξη ότι το προσεχές διάστημα η ένταση στην περιοχή μπορεί να κλιμακωθεί.

Πηγή: news247.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X